IZVUKAO MILIONE IZ DINAMA? Tužilaštvo pokrenulo novu istragu protiv Mamića!

mamić
beta

Protiv bivšeg čelnika fudbalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića pokrenuta je nova istraga, i to zbog sumnje da je zagrebački klub oštetio za oko 2,6 miliona evra, saopštilo je danas Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu.

 

Mamić se tereti da je kao izvršni potpredsednik i član uprave Dinama od 2004. do 2007. sa računa kluba u jednoj austrijskoj banci, kao ovlašćena osoba za raspolaganje novcem na tom računu, bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno oko 2,6 miliona evra u gotovini, a odredjeni je iznos novca sa računa kluba preneo na svoj i bratovljev bankovni račun.

Mamić je na taj način pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2,57 miliona evra, dok je, kako se navodi, bratu pribavio imovinsku korist od najmanje 58.800 evra.

Taj novac su, navodi tužilaštvo, koristili za svoje potrebe.

Bivšim funkcionerima fudbalskog kluba Dinamo, braći Zdravku i Zoranu Mamiću, već se sudi za izvlačenje novac iz Dinama, odnosno da su od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za oko 116 miliona kuna (15,5 miliona evra), a državni budžet za 1,6 miliona evra.

Suđenje najmoćnijem čoveku hrvatskog fudbala i ostalima počelo je krajem aprila u osječkom Županijskom sudu, a svi optuženi su odbacili optužbe.

Na predlog Državnog tužilaštva, koji je prihvatio Vrhovni sud Hrvatske, optužnica je podignuta pred osječkim sudom umesto u Zagrebu, u kojemu se vodila istraga, i to zbog Mamićeve povezanosti s više zagrebačkih sudija.