“JA VERUJEM U SVOJE SNOVE” : Posle dva izgubljena finala, Bufon ne priznaje ništa osim TITULE! (VIDEO)

Đanluiđi Bufon
print screen/Instagram.com/gianluigibuffon

Fudbaleri Juventusa su u novom finalu Lige šampiona, a jedan od najzaslužnijih za uspeh je legendarni golman Đanluiđi Bufon.

 

U sezoni kada puni 39 godina, Bufon je fantastičnim odbranama doprineo da njegova ekipa tokom nokaut faze primi samo jedan pogodak. Svakako da je zasluga odbrane i kompletnog tima za ovakvu statistiku velika, ali bi sve izgledalo apsolutno drugačije da na golu nema Điđija.

– Došli smo do finala, ali neću da kažem da je to bio naš primarni cilj. Jer, ulaskom u finale nismo uradili ništa. Jako sam srećan, u dobroj sam formi i niko ne može da mi kaže da ne igram u velikom klubu, sa fantastičnim saigračima. Bez njih, nikada ne bih ponovo došao do finala Lige šampiona – rekao je legendarni golman po završetku susreta.

Bufonu je ovo treće finale u najznačajnijem klupskom takmičenju na svetu i verovatno poslednja prilika da se okiti titulom koju tako silno želi u svojoj prebogatoj karijeri.

– Posle te utakmice svi su mislili da je to moje poslednje finale u karijeri. I ja sam tako mislio. Ali, verovao sam u svoje snove. Verovao sam da mogu da ponovim. Ja verujem – iskren je Đanluiđi Bufon.

Juventus je sinoć overio plasman u finale Lige šampiona, pobedom nad Monakom od 2:1.