JAČI OD SMRTI: Preživeli fudbaler Šapekoensea napravio svoje prve korake (VIDEO)

Alan Rušel
print screen/twitter.com/livialaranjeira

Jedan od retkih fudbalera brazilskog Šapekoensea koji je preživeo pad aviona u Kolumbiji počeo je opet da hoda!

 

Dvadesetsedmogodišnji defanzivac Alan Rušel je prvi spasen iz olupina aviona u kojem je stradao 71 od 77 putnika i članova posade.

Rušel je tek jedan od trojice igrača Šapekoensea koji je imao sreću da preživi nesreću, a uprkos brojnim prelomila kostiju i povredi kičme uspešno se oporavlja u klinici u Rionegru u Kolumbiji.

– Ja sam Alan Rušel. Oporavljam se dobro. Uskoro se vraćam u Brazil da završim oporavak. Hvala svima, svima koji su brinuli za mene – poručio je fudbaler u snimku koji je napravljen u klinici.

Rušel je do pre sedam dana komunicirao samo gestovima, ali je mogao da pomera noge što je bio obećavajući znak s obzirom da je bio u teškom stanju i nesvesti kada je pronađen.

– Kad je otvorio oči, nije mogao da govori zbog mnogo cevčica koje su mu pomagale da diše, ali je uspeo da mi se nasmeši. Vrištala sam od sreće – rekla je njegova verenica Marina Storki.

U nesreći koja se dogodila prošle nedelje poginulo je 19 igrača Šapekoensea, koji je putovao u Medeljin na prvi meč finala Kupa Sudamerikana sa lokalnim Atletiko Nasionalom.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) je na inicijativu Altetika dodelila Šapekoenseu titulu, dok je Fudbalski savez Brazila najavio da će klub imati garantovano mesto u Seriji A u naredne tri sezone bez obzira na rezultate, dok će sledeće predstavljati zemlju u Kopa Libertadores.