Jaja: Mančester me sprečio da vidim brata na samrti

Fudbaler Obale slonovače Jaja Ture izjavio je da su ga čelnici Mančester Sitija sprečili da provodi vreme sa bratom Ibrahimom koji je preminuo prošle nedelje.

Jaja i njegov stariji brat Kolo trenutno brane boje „slonova” na Svetskom prvenstvu, a njihov mlađi brat, koji je takođe bio fudbaler, ostao je sa ostatkom porodice u Engleskoj.

– Priznajem da sam i dalje veoma tužan. Patim jer osećam da nisam učinio ništa korisno za njega poslednjih nedelja. Na kraju sezone, hteo sam da ostanem nekoliko dana sa bratom pre nego što sam otputovao na pripreme sa reprezentacijom, ali iz Sitija mi to nisu dozvolili. Slavio sam titulu u Abu Dabiju dok je moj brat bio na samrti. Ali, srećom, Kolo je bio uz njega. Posle svega toga, krivim sebe što nisam tražio da me poštuju. Međutim, zvaničnici kluba su znali da sam patio poslednjih meseci jer je zdravlje mog brata bilo sve lošije. To je razlog i nekoliko povreda na kraju sezone jer je moja glava preuzela kontrolu nad mojim telom. Poslednji meseci su bili najteži u mom životu – rekao je Jaja Ture.

Ture je ranije kritikovao klub zato što mu nije javno čestitao rođendan, ali su ove tvrdnje daleko ozbiljnije. On je istakao da je prestao da uživa na Svetskom prvenstvu u Brazilu prošlog četvrtka, kada je saznao za bratovljevu smrt.

– Naravno, lekari su mi dali malu nadu kada sam otputovao na Svetsk prvenstvo. Tokom tih dana on nije ni mogao da odgovori na moje pozive jer je bio umoran. Takođe sam osetio da mi brat i sestra, koji su ostali sa njim u Mančesteru, nisu govorili sve. Uprkos tome, u takvim slučajevima se uvek nadate nekom čudu. Vest o njegovoj smrti je bila veliki šok za mene, jer smo bili veoma blisku. Dve godine smo bili razdvojeni, ali kao deca smo se uvek držali zajedno, igrali smo zajedno. Ne znam kako ću izdržati bez njega, znam da više neću moći da ga čujem, da ga vidim i osetim i osećam se užasno zbog toga. Srećom, Kolo je sada sa mnom, on uvek nađe prave reči da me uteži. U jednom trenutku smo pomislili da napustimo Brazil i odemo u Mančester da vidimo Ibrahima poslednji put. Ali, otac nam je rekao da to ne radimo i poslušali smo ga – istakao je Ture.

Obala slonovače u 22 časa igra sa Grčkom meč poslednjeg kola Svetskog prvenstva. „Slonovi” trenutno imaju tri boda, a Grci samo bod. Kolumbija vodi na tabeli sa šest bodova, dok Japan takođe ima jedan bod.