Jaka Blažič: Borac ima dugu košarkašku tradiciju, biće nam teško da trijumfujemo u Čačku

Prvu polovinu Superlige Srbije košarkaši Crvene zvezde Telekom okončali su stopostotnim učinkom. Iz sedam utakmica crveno-beli upisali su isto toliko pobeda i time zaslužili epitet jedine neporažene ekipe u prvom delu sezone.

Drugi krug takmičenja izabranici trenera Dejana Radonjića započinju u Čačku duelom protiv Borca koji je na programu u subotu 10. maja sa početkom u 20 sati. U utakmici minulog kola sa Metalcem iz Valjeva u poslednjoj četvrtini povredu skočnog zgloba zadobio je kapiten Marko Simonović. Radi se o lakšoj povredi, ali još je neizvesno da li će u duelu sa Čačnima Simonović biti u sastavu:

– Dobro smo igrali u dosadašnjem delu domaćeg prvenstva, zasluženo smo na prvom mestu i tu želimo da ostanemo do početka plej-ofa. Da bismo to ostvarili potrebno je i da u nastavku sezone beležimo pobede – počeo je priču Jaka Blažič i potom se osvrnuo na narednog rivala:

– Borac igra jako dobro na svom terenu. To su dokazali ubedljivom pobedom nad Metalcem iz Valjeva, kao i sjsjanom partijom protiv Partizana. Žestoko su namučili crno-bele, bili su na pragu velikog iznenađenja, ali su poklekli tek u finišu. Ipak, partija koju su pružili jasno pokazuje da poseduju kvalitet i da zaslužuju respekt – ističe Blažič i dodaje:

– Čačak i Borac imaju dugu košarkašku tradiciju. Znam da su u vreme bivše Jugaslavije bili standardni prvoligaši i da je njihova dvorana oduvek bila veoma nezgodan gostujući teren. Ipak, naša želja je da zabeležimo trijumf. To neće biti nimalo lako i zato ćemo od starta utakmice morati da imamo maksimalan pristup. Neophodno je da od početka nametnemo naš ritam, budemo dovoljno čvrsti u odbrani što nam može dati priliku za lake poene. Mislim da smo od završnog turnira ABA lige u usponu forme i da ćemo pružiti još jednu dobru partiju.

Slovenački reprezentativac na kraju je poručio:

– Nadam se da ćemo u Čačku imati podršku naših navijača koja bi nam mnogo značila. Zato ih pozivam da u što većem broju dođu na utakmicu, a mi ćemo se potruditi da ih obradujemo dobrom igrom i pobedom – zaključio je Blažič.