Jaka Blažič: U Zvezdi moraš da daš sve od sebe, uvek sam bio igrač sa puno energije

Broj pitanja i čestitki koje su stigle na zvaničnu Fejsbuk stranicu Crvene zvezde, a upućene povodom rođendana Jake Blažiča bio je neverovatan.

Time je pokazano po ko zna koji put koliko Zvezdini navijači cene borbenog beka. Ipak, ono što bi trebalo posebno istaći je podatak da je veliki broj čestitki i pitanja stigao iz Blažičeve rodne Slovenije čime je pokazano da se i tamo KK Crvena zvezda pomno prati.

Iako je na zasluženom odmoru Jaka Blažič je izdvojio vreme i u pisanoj formi strpljivo odgovorio na veliki broj pitanja.

Njega je posebno nasmejalo ono vezano za ponudu kumstva, a specijalno obradovalo pitanje upućeno iz Slovenije. Pored detaljnih i interesantnih odgovora slovenački bek nije propustio priliku da se zahvali svima na veoma lepim željama.

Luka Kajević – Srećan rođendan! Samo da ga pitam odakle izvlači toliku energiju i koliko još planira da ostane u Zvezdi?

– Uvek sam bio igrač sa dosta energije na terenu, ali ovde u Zvezdi jednostavno moraš da daš sve od sebe pošto je publika i navijanje fenomenalno. Imam ugovor još dve godine, tako da ću prvo to odraditi kako treba i tek nakon toga odlučiti šta dalje.

Zorana Jovanović – Srećan rođendan omiljenom košarkašu, Jaki Blažiču. Legendo, sve najbolje i da se uvijek boriš za Zvezdin grb kao i do sad. Da me i dalje raduješ onim trojkama i zakucavanjima. Mogu da se pohvalim da smo Jaka i ja rođeni na isti datum. Ponosna sam! Ostani najbolji, kralju! Zašto si izabrao broj 11?

– Srećan rođendan i tebi onda, sve najbolje! Izabrao sam 11 pošto ovaj broj nosi Anže Kopitar, hokejaš, koji je osvojio ligu NHL ove godine sa Los Anđeles Kingsima i zbog Gorana Dragića, on ovaj broj nosi u reprezentaciji.

Milan Srdanov Sve najbolje Jaka! Kako se psihički spremaš za utakmicu?

– Na dan utakmice dosta mislim na sam meč. Razmišljam o tome kako moram da reagujem u različitim situacijama. Da bih se opustio slušam muziku pre nego što krenem u dvoranu.