JANKO POBESNEO: Tipsarević nije pružio ruku sudiji nakon poraza na US openu, a evo i zašto (VIDEO)

Janko Tipsarević
Printscreen

Imao je Janko Tipsarević priliku da se plasira u 3. kolo US Opena, ali... Karenjo Busta je dobio pravu dramu u pet setova i overio plasman u narednu rundu. Porazu našeg tenisera kumovala je i jedna loša odluka sudije Muhameda Fituhija.

 

Treći reket Srbije važi za velikog sportsmena, ali ovo ni on nije mogao da izdrži. Posle meča Janko nije pružio ruku glavnom arbitru a evo i zašto.

 

U samoj završnici četvrtog seta vodila se velika borba, Janko se borio za izjednačenje i 5:5 u gemovima, a onda je na scenu stupio sudija. Posle jednog sjajnog poteza našeg tenisera, arbitar je poen dodelio rivalu, razlog – prerano slavlje Tipsarevića i mišljenje sudija da loptica nije dva puta pala na teren pre nego što je naš teniser glasno i radosno uzviknuo.

Janko kao da do kraja meča nije mogoa da zaboravi ovu glupost Fituhija.

– Ne kažem da sam izgubio zbog toga, ali mislim da bih napravio brejk na 0:40. Dodatno me je pomutila činjenica da je poen trajao jako dugo i da sam “poginuo” kako bih iščupao taj smeč. On je dodelio poen protivniku, rekao je da sam ja uzivknuo “idemo” pre nego što je on udario loptu, što ja nikada u svojoj karijeri uradio nisam, nikad – rekao je Janko posle meča.