Janko se polako navikava na pobede: Tipsarević savladao Fabijana u Bukureštu

Janko Tipsarević ostvario je drugu pobedu u singlu nakon duge pauze i operacije pošto je na startu turnira u Bukureštu bio bolji od italijanskog tenisera Tomasa Fabijana sa 6:4, 6:3.

 

Janko se vratio na teren pobedom u Hjustonu protiv Giljermea Klezara, a onda je poražen od Santijaga Hiralda. Trijumf u prvom kolu Bukurešta sigurno je dobar znak i pokazuje da će Tipsarevićeva forma svakako praviti progres u nastavku sezone.

Nije sve dobro počelo za srpskog tenisera, jer je u četvrtom gemu izgubio svoj servis (1:3), ali je do kraja seta napravio dva brejka i poveo protiv italijanskog predstavnika. Ponovo nije bio dobar start pošto se u drugom gemu druge deonice susreo sa dve brejk prilike, a sve sto lako ispravilo, pa je u sedmom i devetom gemu bio bolji od protivnika na njegovom servisu, te je zaključio posao.

Tipsarevića u narednom kolu očekuje najteži posao posle operacije shodno tome da će igrati protiv prvog nosioca na turniru i 13. tenisera sveta Žila Simona koji je bio slobodan na startu takmičenja.