JAVIO SE! Ovo je DEČAK KOME JE NOLE DAO REKET – sada je po prvi put ispričao ŠTA JE REKAO Đokoviću (VIDEO)

Dečak, o kome priča ceo svet posle Rolan Garosa, otvorio dušu i otkrio sve detalje sa finala.

Printscreen/Kolaž

Sjajno muško finale na Rolan Garosu obeležilo je nekoliko trenutaka. Dok je Cicipas bio u naletu snage, Novak Đoković je dobio silnu podršku iz prvog reda tribina.

Bio je to Mateo, meksički dečak, koji je bodrio Noleta i kad mu nije išlo. Naš as se vratio u meč posle male pauze u svlačionici i pobedio Grka sa 3:2 u neverovatnom preokretu.

Posle meča Đoković mu je poklonio reket, a ta slika je obišla svet, a još kada se saznalo da je dečak Meksikanac, to je izazvalo veliku pometnju.

– Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo – počeo je Mateo priču za Imagen Deportes.

 Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput “Ti to možeš”, “Nije ništa strašno”, “Dobra strategija, nastavi tako…” i motivisao sam ga da nastavi tako.

– To sam govorio na engleskom. Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje na kraju sam osetio da me čuje.

– Za mene je delovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem – kaže Mateo i objašnjava dalje:

– Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSG.

– Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu “Čestitam, ti si velik” i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu, reket ću zadržati.

Podsetimo, otac dečaka je posle meča otkrio da se Novak nije zaustavio na tome što je svom navijaču dao samo reket.

Nakon što ga je video kako skače od sreće, Novak je pogledao ka Mateu i rekao mu je da ostane tu. “Vratiću se posle”, obećao mu je najbolji teniser sveta, koji je nakon finala imao obaveze za davanje intervjua i ceremoniju dodele pehara.

Đoković je nakon svega ponovo došao do Matea, u svojoj torbi je našao dva kačketa, jedan je dao svom vernom navijaču, a drugi njegovoj sestri, a dečaka je pustio na drugu stranu ograde i razgovarao je sa njim.

 To je vrlo topao trenutak za njega, mislim da ga neće nikad zaboraviti. Novak mu mnogo znači, bio je to trenutak sreće.

Inače, dva dana posle Rolan Garosa, snimak koji je obišao planetu, a na kome najbolji teniser sveta Novak Đoković poklanja reket dečaku po završetku finala Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa počeo je da nestaje sa naloga na internetu. “Yahoo sport” piše da ga je uklonio Teniski savez Francuske sa Tvitera, zbog autorskih prava, što je izazvalo bes pojedinih korisnika jer se radi o lepom gestu najboljeg tenisera sveta.

OTKRIVENO! Evo KO I ZAŠTO UKLANJA SNIMAK sa Novakom i dečakom – fanovi besni (VIDEO)