Jedan – jedini! NA DANAŠNJI DAN svet je dobio pravog teniskog GOAT-a

Najbolji srpski teniser, najbolji svetski teniser, šampion, GOAT, nazovite ga kako hoćete, Novak Đoković je prosto – jedan jedini.

Printscreen

I možda su ljudi u Srbiji nekada subjektivni, ali kako i ne bi bili kada je tokom svoh ovih godina dao mnogo povoda za slavlje čitavoj naciji. Danas je Đoković taj koji ima povod za slavlje.

Baš na današnji dan, 22. maja 1987. godine rođen je Novak Đoković, jedan od najboljih sportista svih vremena i svetski rekorder po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

Pa, vreme je da se podsetimo svih njegovih uspeha, ali moraće u narednom periodu ta statistika da se “apdejtuje”, pošto Srbin nema nameru da se zaustavi.

Do sada je osvojio 82 titule, od toga 18 grend slem, a na tom putu upisao je 950 pobeda, a može se pohvaliti i cifrom na bankovnom računu, pošto je samo od nagrada na turnirima zaradio gotovo 148 miliona američkih dolara, piše Meridian Sport.

Sada predstoji Serbia Open 2, gde će i proslaviti svoj rođendna, nadamo se pobedom.

– Jedva čekam da izađem na teren u Beogradu. Nadam se gužvi na tribinama, koja će me nahraniti energijom kako bih otišao u Pariz najbolje moguće spreman. Pronašao sam ritam, sada moram da održim taj nivo i vrhunac dostignem na Rolan Garosu – rekao je je Novak.

A, do prvog meča protiv Igora Gerasimova, može lepo da proslavi.

Srećan rođendan, Novače!