JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA DANAŠNJICE OTKRIO: “Možda sam imao koronavirus”

Endi Mari veruje da je možda bio zaražen koronavirusom prošlog meseca. To je rekao u intervjuu za Si-En-En. On se sada oporavio i oseća se dovoljno jakim da se vrati na teren.

Pixabay.com

“Bio sam malo bolestan, dva ili tri dana, pre otprilike četiri nedelje. Zapravo, pre početka karantina, izolovao sam se verovatno četiri ili pet dana pre toga”, objasnio je Mari.

Najveći britanski teniser nije mogao da počne sezonu u Australiji zbog dugotrajnih problema sa povredom. Krajem februara je spomenuo mogućnost i treće operacije na problematičnom kuku.

“Većina ljudi sa kojima sam razgovarao imala je neke simptome i osećala se pomalo bolesno, ali prilično je teško znati da li ste zaista imali virus ili ne. I očigledno, test treba sačuvati za ljude koji su u teškim situacijama i za radnike u zdravstvu”, istakao je on.

Ipak, od momenta kada je profesionalni tenis suspendovan, Mari je počeo da se oporavlja. Ciljao je povratak na terena za masters u Majamiju 23. marta.

“Trenirao sam i pripremao se, mislio sam da će to biti dobar test. Bio sam sposoban i osećao sam se prilično snažno”, rekao je Endi.

Upitan da li sada planira da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Francuske – koje je odloženo za kraj septembra – odgovorio je:

“Definitivno bih igrao na šljaci ako se nastavi. Malo sam skeptičan da će do toga doći.”

Osvajač tri grend slema i dva olimpijska zlata dao je prognozu za nastavak godine.

“Mislim da će tenis biti jedan od poslednjih sportova koji će se vratiti u normalu. Očigledno, imate igrače, trenere i timove koji dolaze iz svih delova sveta u jednu zemlju. Bio bih iznenađen da se do septembra vratimo sportu”, zaključio je Mari.