Jedan santimetar je delio od zlata: Ivana Španović druga na mitingu u Zagrebu

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju na takmičenju održanom u Zagrebu.

Španovićeva je ostvarila najbolji rezultat u šestoj seriji – 6,55m. Pobedila je Alina Rotaru iz Rumunije, koja je bila bolja od naše Ivane za samo jedan centimetar. Treće mesto pripalo je Eriki Jarder sa 6,36m. U Zagrebu su učestvovale svetska prvakinja Britni Ris kao i Darija Klišina koje nisu ostvarile zapažene rezultate.

Miting u Zagrebu obeležili su neprestana kiša i hladno vreme, te su mnoge svetske atletske zvezde zbog vremenskih uslova bile uskraćene da ostvare bolje rezultate.

Bio je ovo još jedan u nizu uspešnih takmičenja za srpsku atletičarku, koju do kraja sezone očekuje još nastup za reprezentaciju Evrope na Svetskom Kupu kontinenata koji se održava 13-14 septembra u Marakešu (Maroko).

Pored Ivane , danas je takmičila i reprezentativka Srbije u bacanju diska Dragana Tomašević.

Dragana je hicem od 56.17 metara zauzela četvrto mesto u ukupnom plasmanu takmičenja. Treće mesto pripalo je Melini Robert-Michon iz Francuske rezultatom 60.75m, drugoplasirana je bila Shanice Craft iz Nemačke sa 61.15 metara, a prvo esto zauzela je Sandra Perković iz Hrvatske sa daljinom od 65.09 metara