Jedan školski čas dovoljan Novaku za plasman u treće kolo, Montanjes – Đoković 1:6, 0:6

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Mastersa u Monte Karlu nakon ubedljive pobede nad Špancem Montanjesom od 2:0 (6:1, 6:0).

Bez puno tegoba drugi teniser sveta došao je do pobede nad Albertom Montanjesom. Od trinaest odigranih gemova na meču, Novak je osvojio dvanaest i pobedom se plasirao u treće kolo Mastersa u Monte Karlu. Tamo ga očekuje meč sa pobednikom duela Kevina Andersona i Gaela Monfisa.

Na turniru u Monte Karlu Đoković brani titulu i maksimalnih 1.000 ATP bodova, nakon što je prošle godine iz trećeg pokušaja u finalu konačno srušio do tada neprikosnovenog Španca Rafaela Nadala za trijumf od 6:2, 7:6.

Prvi set:

Bez imalo problema je dobio Novak prvi gem na svoj servis i poveo je sa 1:0. Montanjes je u drugom gemu silovito krenuo, došao je do vođstva od 40:0, ali je Srbin smanjio na 40:30. Ipak, gem je osvojio Španac – 1:1. Nema brejka još uvek, što je i dobro, jer je Nole bio na servisu – 2:1. Ali nije to bilo lako postići jer je Montanjes imao tri brejk lopte. Pošto već Španac nije uspeo do brejka, to je uradio momak iz Srbije i na taj način je poveo sa 3:1.

Sledećim gem servisom potvrdio je svoju dobru partiju – 4:1. Velika se borba vodila u šestom gemu. Đoković je do brejk lopti lopti došao vrlo brzo, no uspeo je Španac da se vrati. Nastavila se bitka, ali Novak nije imao milosti – 5:1. Na veliku radost Jelene Ristić, njen verenik je osvojio prvi set posle samo 27 minuta.

Drugi set:

Nastavak susreta opet je protekao u znaku Beograđanina, uzeo je brejk – 1:0. U narednom gemu samo je potvrdio dobru partiju i vodi sa 2:0.

Sedmi gem zaredom našao se u posedu drugog tenisera sveta. Paralele, dijagonale, skraćene lopte – širok je dijapazon poena kojima je Đoković ‘drobio’ Montanjesa. Nakon novog brejka i 3:0, Srbin je brzo došao do 4:0.

Rutinski je naš sportista došao do pobede u ovom meču, na taj način zabeleživši jednu od najubedljivijih pobeda u profesionalnoj karijeri.

Podatak koji govori o dominaciji Novaka u drugom setu jeste to da je Montanjes osvojio ukupno pet poena u tom delu meča, a set je trajao 18 minuta.