“JEDI ŠTA HOĆEŠ, TO JE MOJA DIJETA!” Nikola Jokić do suza nasmejao američke novinare (VIDEO)

Nikola Jokić igra briljantno ove sezone, ali za svoje parije zasluge ne daje kondicionom treneru, niti dijeti.

BETA

Jokić je po prvi put izabran za Ol-star utakmicu, beleži fantastičnu statistiku, a u pobedi Denvera nad Hjustonom učestvovao je sa 31 poenom, 13 skokova i devet asistencija.

On je, u intervjuu posle utakmice, šaljivo odgovorio na pitanje novinara da li je ojačao ove sezone i ko ima zasluge za tako nešto.

Felipe Ajhenberger, kondicioni trener sa kojim je srpski centar proveo prethodna dva leta, kaže da je prava ishrana jedan od razloga zašto Jokić igra tako dobro.

“Ne slušajte njega, on misli da sam Ol-star zbog dijete. Jedem šta želim, to je dijeta. Šalim se… Bitno je da jedem zdarvo, bez ‘glupih’ slatkiša i kasnih obroka”, rekao je Jokić i nasmejao novinare.

On je dodao da svi očekuju da Denver prestane da pobeđuje.

“Mislim da svi misle da ćemo prestati da pobedjujemo. Mislili su pre 20 utakmica. ‘O, izgubiće’, ali mi i dalje pobedjujemo”dodao je Jokić

“To nisam ni želeo, ali prihvatam. Igramo za navijače, oni dolaze i nadam se da će nastaviti”. 

Nagetsi su dobili drugu četvrtinu sa zapanjujućih 48:28, a jedan od ključnih igrača u toj seriji, kao i ucelom meču, bio je Malik Bizli.

“Bili smo agresivni, bili smo svuda po terenu i igrali sa mnogo energije. (Malik) već dva meseca igra veoma dobru košarku, ne menja svoju rutinu i zaslužio je sve što mu se dešava”, dodao je Jokić.

Ukoliko Nagetsi pobede sledeći meč, koji igraju protiv Minesote, zagarantovaće mesto svom treneru Majklu Malounu i njegovom stručnom štabu kao učescnicima Ol-star utakmice.

“To je veoma dobro za organizaciju. To nam neće biti pritisak, igraćemo kao da je normalna utakmica”, dodao je Jokić.