Jednom da Srbi ne budu krivi: Britanski mediji kritikuju UEFA

UEFA je uoči određivanja kvalifikaiconih grupa za EP 2016. razdvojila zbog političkih tenzija Jermeniju i Azerbejdžan, kao i Španiju i Gibraltar, dok su Rusija i Gruzija pre žreba pristale na mogućnost da budu u istoj grupi, ali se to nije dogodilo. Međutim, uprkos tome što se zna za postojanje političkih tenzija između Srbije i Albanije, dve zemlje su završile u istoj grupi kvalifikacija.

Britanski „Independent” ocenio je da je za incident na utakmici kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije, isprovociran puštanjem drona sa zastavom velike Albanije, delimično odgovorna i Evropska fudbalska unija (UEFA).

Britanski list ističe da je UEFA, uprkos toga što je znala za postojanje političkih tenzija između Srbije i Albanije, ove dve zemlje stavila u istu grupu kvalifikacija.

„UEFA je zabranila albanskim navijačima da prisustvuju utakmici, a ranije je dozvolila da Srbija i Albanija budu u istoj grupi kvalifikacija, uprkos dugogodišnjim političkim tenzijama između ove dve zemlje. Srbi i Albanci su inače, dva entiteta koja učestvuju u sporu oko Kosova”, podseća „Independent”.

Utakmica između Srbije i Albanije, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, prekinuta je sinoć u Beogradu nakon skandalozne provokacije albanskih navijača i incidenata koji su usledili nakon toga.