Jednom od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji PRETI GAŠENJE

Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca izdali su saopštenje u kojem navode da klubu zbog teške finansijske situacije preti gašenje.

 

Igrači su sazvali konferenciju za medije, a potom je objavljeno i saopštenje na zvaničnom sajtu u kojem se navodi da „jednom od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji, Radničkom 1923, definitivno preti gašenje i nestanak sa sportske mape naše zemlje”.

Kao glavni razlog navodi se izostanak podrške grada.

Na ovakav razvoj događaja, pre svega uticala je izjava gradonačelnika Kragujevca u kojoj jasno navodi da nema nameru da nastavi sa praksom finansijske podrške klubu i obustavi učešće lokalne samouprave u daljim koracima, kojim bi se eventualno zaustavilo propadanje, a gradu i Kragujevčanima ostala jedna od najvećih ljubavi, naš Radnički! Da je sve zaista tako, govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom podnelo usmenu ostavku na dužnost. Jasno je koliko se mi igrači u takvim okolnostima osetimo poniženo i postiđeno – navodi se u saopštenju.

Fudbaleri dalje navode da nisu oni bili ti koji su zadužili klub za oko milion evra, već da je to učinio neko drugi neplaćanjem poreza. Dodaje se da četiri meseca nisu primili plate, da igraju sa samo tri lopte na terenima koji liče na livade, da često nemaju hranu, kao i da su jedina ekipa koja nije išla na pripreme. Ipak…

Kao odgovorni ljudi, sportisti, mi obaveštavamo kragujevačku javnost i naše navijače da nećemo obustaviti rad. Ostajemo na terenu. Za nas nema predaje – do pobede! Zato je nužna mobilizacija. Mobilizacija svih koji vole Radnički. Kragujevac bez Radničkog neće biti isti. Neka se pukotina zaustavi na vreme, neka ne ostane rupa koja će, ako sada nešto ne preduzmemo, ostati u srcu Kragujevčana – stoji na zvaničnom sajtu.