JEDNORUKI MMA BORAC: Ima 14 pobeda i samo jedan poraz, a njegove borbe inspirišu ceo svet! (VIDEO)

Nik Nevel
YouTube Printscreen

Amerikanac Nik Nevel (32) rođen je bez leve podlaktice, ali to ga nije sprečilo da ostvari san i postane MMA borac.

 

U karijeri ima skor 14:1 i sada ga u svoje okrilje zove najjača organizacija (UFC).

Ovaj momak je inspiracija mnogima, on je dokaz da je apsolutno sve moguće i da je snaga volje jednostavno čudesna.

Hendikep sa kojim je Nik rođen mnoge bi sprečio da odustanu od svojih snova, ali on nije takav. On je svoju situaciju prihvatio najnormalnije i počeo je da radi ono što najviše voli – da trenira borilački sport. Mnogi bi rekli da je ta borba neravnopravna, ali rezultati govore drugačije. Upisao je 14 pobeda i samo jedan poraz u karijeri!

U startu je bilo teško, ne zato što nisam mogao da pobedim, nego zato što niko nije želeo da se bori protiv mene. Smatrali su da bi porazom izgubili mnogo, a da im pobeda ništa ne bi donela – rekao je Nik dodavši:

Osećao sam se grozno na prvom treningu. Želeo sam istog trenutka da odustanem, ali majka to nije dozvolila. Počeo sam žestoko da treniram.

32-godišnji Amerikanac je skupio više od 300 pobeda na raznim rvačkim takmičenjima prenego što je 2011. godine konačno došao do slobodne borbe. Izrastao je u odličnog borca.

Već neko vreme se priča o njegovom prelasku u UFC. Dugo je nailazio na otpor, međutim, stvari su se sada promenile. Američki mediji tvrde da je Den Vajt, prvi čovek UFC-a ponudio da nastupi u rijalitiju “Tuesday Night Contender Series”, koji će se snimati ovog leta. Kako pišu, eventualna impresivna pobeda u tom dvoboju gurnula bi ga u UFC.loading...