Jelčić i Trifunović: Protiv Partizana hrabro i motivisano, hladne glave i velikog srca

Posle uspešnog vikenda za fudbalere Radničkog 1923, kada su izvojevali prvu pobedu u prvenstvu, ono što sledi je utakmica šestog kola Jelen Super lige, težak susret kada će na 'Čika Daču' doći ekipa trenutnog lidera na tabeli, ekipa beogradskog Partizana.

U klubu su svi svesni da neće biti lako suprostaviti se Beograđanima, pogotovo što u susretima sa istim ne stoji dobra tradicija, ali su igrači koje predvodi Dragoljub Bekvalac izuzetno motivisani i spremni da na tom susretu pruže svoj maksimum i budu ravnopravan protivnik.

Nošeni pobedom iz prethodnog susreta, na konferenciji za medije pred ovaj susret, govorili su trener golmana – Dejan Jelčić i čuvar mreže radničkog 1923, Žarko Trifunović i preneli da su spremni, motivisani i da idu na pobedu.

Dejan Jelčić naglasio je da je pred kragujevačkom ekipom težak susret, ali da ne precenjuje protivnika niti potcenjuje svoju ekipu, koja je u svim segmentima spremna da iz ovog susreta izvuče maksimalan broj bodova i obraduje svoje navijače.

– Očekuje nas utakmica sa mnogo motiva, u koju moramo ući hladne glave i velikog srca. Možda deluje čudno, ali utakmice protiv velikih rivala su najlakše, jer na takvim utakmicama možemo samo da dobijemo. Ne želimo nikoga da precenjujemo niti da potcenjujemo sebe. Atmosfera u ekipi postal je prava porodična, pogotovo posle utakmice protiv Voždovca u kojoj u kojoj smo pokazali da imamo moć – i trkačku i organizacionu i kolektvnom igrom došli do ostvarenja svog cilja, a to su tri boda.. Znamo da je Partizan imao tešku utakmicu u Evropi i mi ćemo pokušati to da iskoristimo na najbolji način. Partizan je spoj igrača sa velikim internacionalnim iskustvom i mladih reprezentativaca. Nadamo se da ćemo obradovati naše navijače i da ćemo iz ove utakmice izaći neporažen – jasan je Jelčić.

Žarko Trifunović, koji iz utakmice u utakmicu sve bolje brine o sigurnosti mreže Radničkog 1923, optimista je pred nedeljni duel i ističe da se on i njegovi saigrači ne predaju unapred već da željno iščekuju taj meč, u kojem će se maksimalno potruditi da, u najmanju ruku, ostanu neporaženi.

– Atmosfera u ekipi je fenomenalna, posebno posle prve pobede. Svi igrači željno iščekuju meč u nedelju protiv Partizana. Biće to veoma teška i borbena utakmica. Znamo ko nam dolazi u goste. To je ekipa koja je u prvih pet kola napravila veliku gol razliku, sa samo dva primljena gola. U tu utakmicu ulazimo spremni da ostvarimo povoljan rezultat. Nadamo se da, uz podršku najvernijih navijača, možemo i do tri boda, a naravno i bod je veliki uspeh u ovako teškim utakmicama  – reči su čuvara mreže Radničkog 1923, Žarka Trifunovića.

Što se sastava ekipe tiče, po rečima Dejana Jelčića, svi igrači su na raspolaganju šefu struke, Dragoljubu Bekvalcu.