Jelena Janković bez polufinala u Indijan Velsu

Srpska teniserka Jelena Jnaković nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Indijan Velsu, u SAD.

Jankovićeva je igrala veoma agresivno tokom celog meča, a Poljakinja će se u daljem takmičenju sastati sa Simonom Halep.

Radvanjska je prvi set rešila u svoju korist sa 7:5, u drugom je Jankovićeva preuzela kontrolu i izjednačila (6:2), da bi prvu šansu za osvajanje meča koja joj se ukazala iskoristila i treći set dobila sa 6:4.

Jelena je do četvrtfinala stigla pobedama nad Mojsburgerovom (6:3, 6:1), RIbarikovom (6:3, 6:2) i Voznijacki (6:3, 6:1), dok je Radvanjska savladala Votsonovu (6:4, 6:3), Bekovu (6:0, 6:0) i Korneovu (7:5, 6:3).

Radvanjska je u prvom setu većinu gemova na svoj servis rešavala veoma brzo, igrala je defanzivno, prepustila inicijativu protivnici koja je želela da se poeni igraju sa što kraćom razmenom udaraca.

Treća teniserka sveta je odmah stigla do brejka, a Jankovićeva je do te mogućnosti došla tek u devetom gemu, ali je uspela da je iskoristi. Usledilo je izjednačenje na 5:5, a naredna dva gema Radvanjska je rešila u svoju korist i povela u setovima.

Drugi period igre doneo je potpuno drugačiju sliku, Jankovićeva je sjajno startovala, povela sa 4:0 i do kraja mirno privela set kraju, a u odlučujućem nije uspela da nastavi i održi ritam.

Radvanjska je ponovo preuzela kontrolu, igrala je nešto ofanzivnije, stigla do prednosti od 4:0, da bi potom usledio povratak Jankovićeve, osvojila je četiri uzastopna gema i izjednačila rezultat, međutim to nije bilo dovoljno, pa se u polufinale plasirala treća teniserka sveta.