Jelena Janković: Bilo mi je teško na početku meča

Teniserka Jelena Janković rekla je danas da joj je bilo teško na početku meča protiv Šenon Fičman u prvom kolu Rolan Garosa, koji je počeo u ponedeljak kasno uveče, a završio se danas.

Jankovićeva je pobedila 5:7, 6:1, 6:3, a novinarima je kazala da je
loše počela zbog toga što je ceo dan čekala da zaigra i nije uspela da se spremi.

– Generalno ne volim da igram uveče, a ako igram uveče kasno, moram da se naspavam, dok sam juče ceo dan bila na oprezu. Nisam mogla da se naspavam ili opustim, pratila sam mečeve, a oni su bili čudni, puni preokreta. Onda ne nisam znala šta da radim, da li da počnem da se zagrevam, da li da jedem…i tako 10 sati – kazala je Jankovićeva
srpskim novinarima u Parizu. Janković i Fičman su tek oko 20.00 izašle na teren, i to pošto su premeštene na teren broj sedam.

– E, onda nije bilo lako da se izađe. Na terenu sam videla loptu, ali mi se telo nije pomeralo. Nisam mogla da se namestim, nisam imala nikakav fokus… bila sam svoja uspevana senka. Servis je kao bio okej, ali je kretanje bilo jako, jako loše, što nije tipično za mene. Verovatno zato što sam bila uspavana. Onda sam se unervozila, stegla, nisam znala šta se dešava – opisala je najbolje rangirana srpska teniserka.

– Bilo je bolje danas, ali nisam uspela da se opustim. Nije lako kada prekinete meč. Ne možete normalno da spavate, jer znate da morate da krenete odmah… Zadovoljna sam svojom pobedom, u par navrata sam pokazala svoju igru – rekla je Jelena Janković.

Nju u sledećem kolu čeka Japanka Kurumi Nara.

– Moram da se podignem… treba sve da poboljšam. To će doći na svoje mesto i biću mnogo opuštenija. Prva kola su uvek najteža, bar za mene –  kazala je Beograđanka.

Jelenu Janković danas je bodrila bučna grupa navijača.

– Bili su tu i prošle godine. Ja to volim, to mi znači i podiže. Volim kad ima naših ljudi koji su tu za mene i ostale. Treba tako, ovo je sport. Lepo je kada je dobra atmosfera na terenu –kazala je “DžejDžej”.