Jelena Janković: Cilj mi je bilo finale, nadam se da će biti bolje na Rolan Garosu

Jelena Janković razočarana je što nije ispunila svoj cilj u Rimu i plasirala se u finale, ali je zadovoljna igrom pred Rolan Garos.

Srpska teniserka je u subotu eliminisana u polufinalu Rima od Sare Erani sa 6:3, 7:5, iako je imala prednost 4:1 u drugom setu.

– Bio je ovo dobar turnira za mene, volela bih da sam došla do finala, to mi je bio cilj. Bila je ovo dobra nedelja pred Rolan Garos, imala sam dosta dobrih mečeva protiv najboljih. Nadam se da ću igrati svoj najbolji tenis u Parizu – rekla je JJ.

Jankovićeva je odigrala znatno slabije nego dan ranije protiv Agnješke Radvanjske.

– Bilo je veoma teško, Sara je odigrala sjajan meč, moram da joj čestitam. Slala mije mnogo dubokih lopti, koristila spin. Donela sam nekoliko loših odluka na 4:1 za mene u drugom setu. Ona me pročitala i i preokrenula situaciju. Nisam mogla da sačuvam servis i to je bilo ključno – rekla je Jankovićeva.

JJ je imala ogromnu prednost u drugom setu, vodila je 4:1, ali je uspela to da ispusti.

– Pokušala sam da izvršim pritisak na njen servis, bilo je situacija kada sam imala šansu, ali ih nisam iskoristila, ona se dobro branila, vraćala mi visoke lopte, a onda sam ja grešila. Trebalo je da serviram bolje, jer ona nije poklanjala poene. Kada sam stala iskoristila je šansu – istakla je naša teniserka.

Jelena ističe da publika nije uticala na njenu igru.

– Svi su navijali za nju ali to je u redu, ona je lokalni igrač. Trudila sam se da ostanem koncentrisana i igram svoj tenis, ali ona je danas bila bolja – zaključila je Jankovićeva.