Jelena Janković: Jako mi je teško, ovo je veliko razočaranje

Jelena Janković ne krije svoje razočaranje zbog današnjeg poraza.

Jankovićeva je danas u osmini finala poražena od Italijanke Sare Erani rezultatom 2:0, po setovima 7:6(5), 6:2. Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale drugog gren slem turnira sezone, Rolan Garosa.

Jelena je posebno razočarana, jer je ove godine mogla osvojiti titulu, usled toga što je većina favorita ispala u predhodnim kolima turnira u Parizu.

– Imala sam loš start, ali sam se ubrzo ‘probudila’ i nastavila u boljem ritmu.Vodila sam 5:4, a na 6:5 sam imala i set loptu, ali nisam uspela.
Zatim je usledio i dugačak taj – brejk. Iscrpela sam se fizički. Igrale smo duge poene i sve sam ih izgubila. Kako je meč odmicao sve više sam se umarala, a moja protivnica je to jako dobro iskoristila. Ipak, dala sam sve od sebe i najbolje što sam mogla – rekla je naša teniserka.
O tome zašto joj je teško pao gubitak meča i zašto je razočaranje veliko, Jelena kaže:
– Uistinu, ovo je zaista veliko razočaranje za mene, posebno kad vidim žreb. Znate, ovo je jedan od onih otvorenih Rolan Garosa. Recimo,kad sam ja igrala polufinala i finala Gren slemova uvek sam morala pobediti bar četiri ili pet teniserki koje su bile među prvih 10.  
Istina, Sara je bila težak protivnik, ona se jako dobro snalazi na šljaci – objašnjava Jankovićeva.