Jelena je u trećem kolu Rolan Garosa, Janković – Nara 7:5, 6:0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u 3. kolo Rolan Garosa nakon što je savladala Japanku Kurumi Naru rezultatom 2-0, po setovima 7:5, 6:0.

Velika bitka viđena je u prvom setu koji je trajao skoro sat vremena. Tek u jedanaestom gemu viđen je brejk i to u korist Jankovićeve. Na kraju je slavila Srpkinja sa 7:5.

U nastavku je nivo Japankine igre neverovatno opao, te je srpska teniserka dobila odlučujući set sa nulom.

Susret je trajao 87 minuta.

Za plasman u osminu finala Jelena će se boriti sa boljom iz duela 26. nositeljke Sorane Kirstee i Brazilke Telijane Pereire koja je 94. teniserka sveta.

Tok meča:

Prva od srpskih predstavnika na teren izlazi Jelena Janković. Njen duel sa Kurumi Narom iz Japana prvi je na „Filip Šatrijeu”, a program počinje u 11 časova.

Srpkinja i Nara do sada su se sastajale dva puta, a Jelena je u oba meča slavila. Najpre 2013. na Ju Es Openu gde je rezultat bio 6:4, 7:5(6), a ove godine ukrstile su koplja na Australijan Openu. Bilo je 6:4, 7:5 za Srpkinju.

Prvi set: Jelena Janković – Kurumi Nara 7:5

Početak meča protekao je bez brejkova na obe strane. Doduše, Japanka je bila u prilici da oduzme servis Jankovićevoj, ali je Jelena ipak došla do 2:2. Nastavila je sa ubedljivom igrom na svoj servis Kurumi Nara, te je uspela da povede – 2:3.

I u naredna dva gema nije bilo previše uzbuđenja, a navikli smo da u Jecinim mečevima gledamo pregršt brejkova. Ili bar prilika za njih. Rezultat je 3:4. Vrlo brzo je Jankovićeva došla do 4:4.

Japanka nikako da posrne kada servira i to ju je dovelo u situaciju da njena protivnica iz Beograda servira za opstanak u prvom setu. Šesta nositeljka nije osetila breme pritiska i lagano je došla, bez izgubljenog poena, do 5:5.

Najveća bitka na servis Japanke viđena je u jedanaestom gemu. Srpkinja je došla do 40:40, a potom i do prve brejk lopte. Drugu priliku da oduzme servis protivnici Jelena je iskoristila, povela je 6:5 i došla je u situaciju da servira za set.

Japanka je uspela da spasi tri set lopte Jankovićeve i došla je do 40:40. Ali, posle velike borbe i 56 minuta igre Jankovićeva je osvojila prvi set sa 7:5

Drugi set: Jelena Janković – Kurumi Nara

Izgleda da je način na koji je izgubila prvi set pogodio Japanku, dok je Jelena dobila krila i neverovatno lako, uz dva brejka došla do 4:0.

Žestoko su se dve teniske ”fajterke” borile u petom gemu, a posle nekoliko izjednačenja i dve brejk-prilike za Jecu, Beograđanka je povela 5:0.

Dileme nije bilo, Jelena je sa 6:0 dobila drugi set, a time i meč.

 

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Rolan Garosa možete da saznate na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.