Jirgen Klop ponovo iznenađuje: Neočekivana nova destinacija nemačkog trenera

Jirgen Klop je posle objave da odlazi sa kormila Borusije Dortmund postao jedan od najtraženijih evropskih trenera kojeg na svom čelu žele brojni veliki klubovi . Iako se često govorilo kako će nemački stručnjak preuzeti Mančester siti umesto Manuela Pelegrinija, nove vesti govore da ipak neće biti tako.

 

Kada je prošle sedmice Jirgen Klop najavio i definitivni odlazak iz Borusije Dortmund, kao njegova sledeća destinacija najviše se pominjala ekipa Mančester sitija koja ove godine ima neuspešnu sezonu, pogotovo ako se uzmu u obzir njihove ambicije.

Međutim, kako javlja nemački specijalizovani portal “Kiker”, Klop će, ipak, zameniti Arsena Vengera na klupi Arsenala.

Ovaj magazin navodi da će čuveni francuski stručnjak ostati među “tobdžijama”, sa kojima je poslednju od tri titule šampiona osvojio 2004. godine, ali na nekoj drugoj funkciji, verovatno jednoj od direktorskih.

 

Arsen Venger je već godinama u centru glasina, a već je nebrojeno puta smenjivan u medijima, najviše zbog izuzetno malog broja trofeja. Pre leta 2014. godine, kada je Arsenal osvojio FA kup i Komjuniti šild, ekipa iz Londona je imala veliki post kada su pehari u pitanju. Pre ovoga, poslednji osvojeni trofej bio je FA kup iz 2005. godine.

Jirgen Klop ima 47 godina i 18 godina je mlađi od Arsena Vengera. Sa ekipom Borusije dvaput je bio prvak Nemačke, jednom osvajač Kupa, dvaput osvajač Superkupa, kao i učesnik finala Lige šampiona u sezoni 2012/2013. Prethodno je trenirao Majnc kojem je obezbedio prvo učešće u Bundesligi.