JJ izgubila dobijeno, eliminisana već na startu

Jelena Janković poražena je u drugom kolu WTA turnira u Indijan Velsu od Varvare Lepčenko sa 6:3, 2:6, 7:6(2).

Igračica uzbekistanskog porekla odlično je odigrala set i po. Povela je 1:0 (6:3), a zatim odmah na početku drugog dela igre napravila brejk i imala priliku da povede 3:0, i to sa dva oduzeta servisa sedmom nosiocu iz Srbije.

Od tog momenta Jelena počinje da igra znatno bolje. Srpkinja je do izjednačenja i vođstva u trećem setu stigla tako što je vezala osam gemova. Zaustavljena je novim brejkom Lepčenkove kod rezultata 2:1.

Međutim, to nije pokolebalo Jankovićevu, odmah se vratila na igru od sredine drugog seta. Beograđanka je uspela da još dva puta oduzme servis domaćoj teniserki i da povede 5:1. Ali, umesto kraja, usledio je šokantan finiš meča, kakav je Jankovićeva i te kako znala da priredi svojim navijačima tokom dugogodišnje karijere…

Jelena je protiv 49. na WTA listi igrala drugi put u karijeri. Dvadesetsedmogodišnja Amerikanka bila je bolja i pre dve godine na Rolan Garosu (2:1). Lepčenko je iste godine izborila 4. kolo Otvorenog prvenstva Francuske što joj je do sada najveći uspeh na gren slemovima.

Rival Amerikanke u 3. kolu biće bolja iz meča u kojem se sastaju Ajla Tomljanović i Garbin Muguruza.