Jokić na korak od istorije: Novim tripl-dablom vodio Denver do važne pobede (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento rezultatom 115:110.

Foto: screenshot/youtube.com/Denver Nuggets

Srpski centar Nikola Jokić nije bio najefikasniji u pobedničkom timu, štaviše imao je slabo šutersko veče, ali je stigao do svog 16. tripl-dabla ove sezone. To je ujedno i rekord franšize u jednoj sezoni.

On je na parketu proveo više od 34 minuta igre i za to vreme upisao 18 poena (6/16 iz igre, 0/5 za tri) uz 11 asistencija i 10 skokova.

Ne samo to, već je Jokić nadomestio loše šuterske procente i u finišu izblokirao Domantasa Sabonisa i asistirao Monteu Morisu za tri poena, a potom se još jednom isprečio Litvancu i zaustavio ga u pokušaju da poentira pri rezultatu 113:100.

To je bio njegov 73. tripl-dabl u karijeri i sada je na zaostatku od samo pet za Viltom Čemberlenom koji je šesti na večnoj listi. To bi značilo da će, kada ga prestigne, Jokić postati najbolji centar u istoriji lige po ovom parametru.

Ovo je bio drugi uzastopni meč protiv Kingsa, nakon što su Nagetsi slavili u Sakramentu (110:128), a Jokić je i tada bio blizu tripl-dabla za koji mu je falila jedna asistencija.

Denver je na ovom meču u poenterskom smislu predvodio Eron Gordon sa 23 poena i devet skokova, dok je Monte Moris dodao 21. Na drugoj strani se istakao Dearon Foks sa 26 poena i 10 asistencija, a pratio ga je Harison Barns sa 24 poena.

Nagetsi drže šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 35 pobeda i 25 poraza, dok su Kingsi 13. sa učinkom 22-40.