JOŠ JEDAN TRIJUMF CRVENO-BELIH: Zvezda srušila Mega Leks!

Crvena zvezda - Mega Leks
Printscreen

Crveno-beli u uzbudljivoj završnici pobedili ekipu Dejana Milojevića i nastavili niz trijumfa u Superligi. Gosti odigrali najbolji meč u domaćem prvenstvu, domaći stigli do 4-0 bez Jovića i i Dženkinsa.

 

Crvena zvezda i Mega Leks navikli su sve na uzbudljive međusobne utakmice i takvu su odigrali i ovog utorka, na početku 4. kola Superlige.

Ekipa Dejana Milojevića pretila je i zaista zapretila favoritu, odigravši egal meč i primoravši oslabljen sastav favorita na krajnji napor. Tim Dejana Radonjića istrpeo je nalete gostiju i završio egal meč trijumfom kojim je stigao do skora 4-0.

ZVEZDA – MEGA LEKS 89:85 (18:19, 18:19, 22:18, 31:29)

Bez Stefana Jovića i Čarlsa Dženkinsa na jednoj, odnosno Kostje Mušdija na drugoj strani, srpski “jadranski” timovi borili su se svom raspoloživom snagom od prvog do poslednjeg minuta, u utakmici u kojoj je inspirisani Nemanja Dangubić (16 p, 3/4 za tri) postavio najveće vođstvo – “plus 8” u 33. minutu.

Pre i posle tog momenta, igralo se na jedan ili dva poseda razlike i to precizno govori kako je utakmica izgledala.

Gost je svojom prednošću “zatvarao” prvu i drugu četvrtinu, a domaćin je odgovorio u trećoj, kao i u momentima u kojima je eksplozivni Zvezdin bek pogađao trojke i spektakularno zakucavao.

Ipak, tih “plus 8” nisu bili crveno-belima dovoljni da mirni dočekaju kraj. Njihov bivši plejmejker Nikola Rebić takođe je odigrao sjajan meč, završio ga bez promašene trojke (4/4) i vratio je Megu u život uoči završnice. Poput njega, Sava Lešić je takođe bio odličan u meču protiv bivšeg tima (21 p) i dva puta je do približavao Megu na poen zaostatka.

Poslednji put kada je to uradio, minut pre kraja, iskusni krilni centar ostao je bez snage da iskoristi i dodatno slobodno bacanje, kojim bi izjednačio rezultat. Mega je potom do kraja “sekla” Zvezdine napade faulovima, a crveno-beli su to koristili da pogocima Simonovića i Dangubića potvrde trijumf i sačuvaju perfektan skor, 4-0.

Uz Dangubića, Zvezdu je do četvrtog trijumfa u nizu vodio i raspoloženi Milko Bjelica sa 15 poena, a dvocifreni učinak (po 11 poena) imali su i Marko Simonović i Nejt Volters, koji je večeras praktično sam organizovao igru domaćina, provevši na terenu više od 32 minuta.

Sa druge strane, važan doprinos dobroj igri Mege dali su i Ognjen Jaramaz i Jovan Novak, sa po 13 poena, kojima je plejmejker gostiju dodao i sedam asistencija.

Nakon ove utakmice, Zvezda će se posvetiti subotnjem gostovanju Vršcu (18 časova), dok će Mega sad kasnije ugostiti Dinamik.