Još jedan veliki peh za ‘Orlove’: Nemanja Nedović ozbiljnije povredio stopalo

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović ozbiljno je povredio stopalo na treningu i moraće da pauzira oko tri nedelje, kažu u Košarkaškom savezu Srbije.

Plejmejker srpskog nacionalnog tima Nemanja Nedović povredio je stopalo na susretu protiv Bosne i Hercegovine i njegovo učešće na Mundobasketu u Španiji je pod velikim znakom pitanja.

Posle utakmice sa reprezantacijom BiH, tokom koje je osetio bol u stopalu zbog čega je napustio igru, Nemanja Nedović je pregledan u Trstu. Prvi rezultati ukazuju da se radi o povredi koja će odličnog beka reprezentacije Srbije odvojiti od terena na tri do četiri nedelje.

– Sumnja se na manji prelom pete metatarzalne kosti u desnom stopalu. Nedović se u sredu vraća u Beograd i do kraja nedelje biće urađena magnetna rezonanca. Ukoliko nalaz bude potvrđen, neophodna je imobilizacija i mirovanje u trajanju od tri do četiri nedelje – rekao je doktor reprezentacije i predsednik Medicinske komisije Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Radovanović.

Podsetimo, prethodno su zbog povreda od priprema reprezentacije odustali Vladimir Lučić, Nemanja Dangubić i Ognjen Kuzmić, dok je Dejan Kravić otpisan odlukom selektora.

Brine i zdravstveno stanje kapitena Nenada Krstića, ali se u nacionalnom timu nadaju da će on biti spreman do početka Svetskog prvenstva, koji je zakazan za 30. avgust.