JOŠ JEDNA SJAJNA NOĆ ZA SRBINA: Nikola Jokić zabeležio peti tripl-dabl učinak u sezoni! (VIDEO)

Nikola Jokic
printscreen

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da dominira NBA ligom upisavši peti tripl-dabl u sezoni.

Jokić je ponovo bio najbolji pojedinac u redovima Denvera, a ovoga puta vodio je svoj tim do trijumfa nad Los Anđeles Klipersima, rezultatom 129:114.

 

Momak iz Sombora je na parketu proveo nešto više od pola sata i za to vreme postigao 17 poena (7-12 šut iz igre, 3-3 penali), uz 14 skokova i 11 asistencija!

Već na poluvremenu Nagetsi su imali 13 poena prednost, da bi posle fantastične treće četvrtine u kojoj su ubacili 44 poena došli i do maksimalnih +23. Tada je susret rešen, a gosti su u poslednjih 12 minuta uspeli da ublaže katastrofu.

Najefikasniji kod domaćima bio je Vil Barton sa 35 poena, odličan je bio i Geri Heris sa 20, dok je sjajnu podršku Jokiću pružio Mejson Plamli – 10 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Sa druge strane, u redovima Klipersa nije bilo Blejka Grifina koji je odmarao, a najviše se istakao Kris Pol sa 18 poena i 14 uspešnih dodavanja, dok je četiri poena više dodao Džej-Džej Redik.

Nakon ovog trijumfa ekipa Majka Melouna zadržala je osmo mesto na Zapadu koje vodi u plej-of sa skorom 33-35, uz tri trijumfa više od prvog pratioca Portlanda.