Još jedna sjajna partija srpskog košarkaša: Aleksandrov blistao protiv Nimburka

Košarkaši Oldenburga ostvarili su drugu pobedu u ovosezonskom Evrokupu, a najveće zasluge za to imao je srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov.

Nemačka ekipa ostvarila je pobedu na svom parketu protiv češkog Nimburka rezultatom 84:71 (22:17, 24:18, 11:15, 27:21), a Aleksandrov je učestvovao sa dabl dabl učinkom od 19 poena (šut za 2p 5-6, šut za 3p 3-4) i 10 skokova.

Ključna serija odigrala se u prvom poluvremenu koje su domaći dobili sa 11 poena razlike, da bi u nastavku tu svoju prednost strpljivom igrom održavali.

Pored Aleksandrova, u nemačkoj ekipi istakli su se još i Kasper Vejr koji je ubacio 24 poena, kao i Kris Krejmer koji je bio blizu tripl-dabla sa 9 poena, 8 asistencija i 7 skokova, dok su kod Nimburka najefikasniji bili Derik Rajvio sa 16 i Petr Benda sa 12 poena.

Oldenburg je u ovosezonskom Evrokupu ostvario dva trijumfa i četiri poraza. Pre Nimburka, nemački tim je na svom terenu savladao i belgijsku ekipu Šarlroa.

U narednom kolu Oldenburg će u okviru Evrokupa dočekati francuski Nansi, dok ga u Bundesligi u nedelju očekuje derbi meč protiv berlinske Albe.