JOŠ JEDNO PONIŽENJE: Sveštenik krenuo da poseti Đokovića na Božić, VLASTI SUROVO ODGOVORILE (VIDEO)

Novak Đoković provodi Božić zarobljen u hotelu u Melburnu, a australijske vlasti još jednom su postupile ponižavajuće prema njemu.

Printscreen Twitter/@DogukanDilber_

Najboljeg tenisera sveta hteo je da poseti sveštenik Episkopije australijsko-novozelandske, ali ni njemu to nije dozvoljeno čak ni na ovaj pravoslavni praznik. On se sada nalazi ispred hotela u kom je smešten Đoković.

Iz Episkopije su slali zahtev australijskim vlasti za posetu, ali je on bez razmišljanja odbijen. Povodom tog događaja Episkopija je objavila i zvanično saopštenje.

“Želimo da obavestimo javnost da je danas, kada srpski pravoslavni vernici slave sveradosni Praznik Rođenja Hristovog, po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa Siluana, starešina Sabornog hrama Svete Trojice u Melburnu, protojerej-stavrofor Milorad Lončar, nakon zatražene dozvole od Australijskih graničnih vlasti da poseti Novaka Đokovića – odbijen sa obrazloženjem da nikome nije dozvoljen ulaz u dotični objekat.

Mitropolija australijsko-novozelandska najoštrije osuđuje ovakav postupak krajnje nehumanosti i neosetljivosti prema elementarnim ljudskim i verskim pravima, kao i kriminalnog tretmana prvog reketa sveta koji je legitimnim putem ušao u Australiju.

Mitropolija će nastojati da se verske potrebe Novaka Đokovića ispoštuju. Večeras, kao vid molitvene podrške, organizovan je moleban ispred ustanove u kojoj se Novak Đoković nalazi u pritvoru.

Molimo se Bogomladencu Hristu da se ljudska srca omekšaju i da se ljubav zacari među ljudima”, stoji u saopštenju Episkopije australijsko-novozelandske.

Novaku podrška stiže sa svih strana sveta, a ispred hotela su konstantno okupljene njegove pristalice.

Poruku srpskom teniseru poslao je i Patrijarh Porfirije.

“Dragi Nole, od nevolja i iskušenja kroz koja prolaziš na Božić, dan sušte radosti, sutra će ostati samo bleda senka. Bog je veliki, a ti znaš ko si jer si rastao uz zvuk zvona sa Nemanjićkih zadužbina. Za tebe se, kao i ti za nas, mole milioni pravoslavnih Srba. Neka neprolazna toplina i ljubav vitlejemske pećine greje i snaži tvoje srce i dušu. Mir božji – Hristos se rodi!”, stoji u njegovoj poruci.

NA DAN BOŽIĆA: Jelena emotivnom porukom OBORILA INSTAGRAM! Oglasila se povodom svetskog skandala (FOTO)