Josipović: Šimuniću odakle ti hrabrosti da se javiš?

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da je nenadoknadiva šteta koju je Josip Šimunić naneo državi i nacionalnom timu sramotnim ponašanjem na stadionu.

Josipović je reagovao na Šimunićevo kritičko prozivanje što ne prisustvuje utakmicama državne reprezentacije i, između ostalog, da nije reagovao na skandiranje srpskih navijača „Ubij Hrvata da Šiptar nema brata” tokom prekinute utakmice između Srbije i Albanije u Beogradu.

– Mislim da gospodin Šimunić ne čita novine i ne gleda televiziju, pa zato postavlja takva pitanja. Ali, podsetiću, šteta koju je učinio Hrvatskoj kao državi, našem fudbalu i reprezentaciji onim sramotnim ponašanjem na stadionu je nenadoknadiva i ne znam otkud mu uopšte hrabrosti da se javlja po tom pitanju – kazao je Josipović prilikom posete Samoboru, a prenosi portal Index.hr.

Šimunić je neslavno okončao karijeru u nacionalnom timu pošto ga je Evropska fudbalska unija (UEFA) u decembru prošle godine kaznila sa 10 utakmice zabrane igranja za reprezentaciju nakon što je prilikom proslave pobede nad Islandom i plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu uzeo mikrofon u ruke i na terenu više puta uzvikivao ustaški pozdrav „Za dom spremni”.

Tridesetšestogodišnji Šimunić trenutno igra za zagrebački Dinamo, a hrvatski mediji ističu da je, „umesto u fudbalskim, sve glasniji u svojim političkim nastupima”.loading...