JOVANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo šta je defanzivac Zvezde rekao o transferu u Zenit

Vukašin Jovanović
crvenazvezdafk.com

Mladi fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović priključio se pripremama crveno-belih na Kipru, pošto nije postignut dogovor sa Zenitom oko transfera.

 

Poslednjih nedelja spekulisalo se da će Jovanović nastaviti karijeru u Bordou, ali je Zvezda odbila dve ponude za njega. Potom se kao gotovo rešena opcija pojavio Zenit, međutim, dogovor još nije postignut, pa je Jovanović odlučio da se priključi saigračima na pripremama i čeka rasplet do kraja prelaznog roka u Rusiji.

Došao sam da se priključim ekipi, da treniram sa njima i da ne gubim vreme u Beogradu. Srećan sam što sam se vratio među svoje drugove, tamo gde najviše volim da budem. Nadam se da će me momci dobro dočekati i prihvatiti. Bio sam u kontaktu sa njima, naročito sa Grujom i Donaldom koji mi je rekao da se što pre vratim, valjda sam mu nedostajao – naglasio je Jovanović.

Zvezdin štoper ističe da je radio na održavanju kondicije i dok je bio u Beogradu.

Jedva čekam prvi zajednički trening. Možda ću i u toku dana da treniram iako ekipa ima slobodan dan. Trenirao sam i u Beogradu u Košutnjaku, nije da sam sedeo i da nisam radio ništa. Nisam ispao iz forme. Moraću naredne nedelje da radim duplo kako bih stigao saigrače, jer treninzi sa ekipom su najbitniji – istakao je Jovanović.

Jovanoviću je drago što je neizvesnost oko eventualnog transfera prošlost jer će sada moći da se koncentriše na ono što je njegov posao.

Sve ovo traje još od Slovenije. Deset-petnaest dana je trajala priča oko Bordoa, pa isto toliko dana priča oko Zenita. Tu sam najviše ja izgubio jer nisam bio fokusiran na treninge. Razmišljao sam šta je najbolje za moju karijeru, pojavljivali su se mnogi savetnici, ali na kraju sam ja taj koji je najviše izgubio. Možda je tako trebalo da bude. Nisam se dogovorio ni sa jednim klubom, trebalo je ranije da dođem ovde, ali se neke stvari nisu poklopile – objašnjava Jovanović.