Jovetić neutešan: Razočaran sam odlukom Pelegrinija, znam da zaslužujem da igram u Ligi šampiona

Fudbaler Mančester sitija Stevan Jovetić rekao je danas da ga je odluka trenera Manuela Pelegrinija da ga ne prijavi za Ligu šampona "ubila".

– Zaslužujem da igram u Ligi šampiona, znam to. Trener me je ubio odlukom da me ne prijavi. Mislim da sam zaslužio mesto u ekipi… I drugi ljudi su mi to rekli. Rekli su mi da sam ja sjajan igrač, međutim, trener ne misli tako – rekao je Jovetić za britanski “Sandej Miror” (Sunday Miror).

Jovetić (25) je ove sezone postigao pet golova za Mančester, ali je dolaskom Vilfreda Bonija iz Svonsija u januaru ostao bez mesta u timu.

Manuel Pelegrini ga nije izabrao među 21 igrača na koje računa za dvomeč sa Barselonom u osminu finala Lige šampiona.

– Veoma sam razočaran, čak i sada. Ne mislim da je to bila dobra i ispravna odluka. Znam da sam zaslužio da budem na tom spisku. Rekao sam treneru ovo, a on nije želeo da me sluša. Ja sam u Mančester siti došao da bih igrao Ligu šampiona – rekao je Jovetić.

Crnogorski reprezentativac dodao je da će do leta da razmisli o svojoj budućnosti u klubu.

– Nisam još uvek ništa odlučio. Sačekaću do leta i onda ću videti šta ću da radim. Imam u vidu da je trener postavio druge igrače ispred mene, tako da ovo može da bude poruka šta on želi od mene – kazao je Jovetić.

On je karijeru počeo u Partizanu 2006. godine, da bi dve godine kasnije prešao u Fiorentinu, za koju je nastupao do 2013, kada je za 38 miliona evra prešao u Mančester siti.