Jović: Biće lakše kad dam prvi gol, navijači mogu da očekuju bolje partije od mene

Fudbaler Crvene zvezde Luka Jović ocenio je da ekipa napreduje iz meča u meč na pripremama za prolećni deo šampionata u Super ligi Srbije.

Igrao je u tandemu sa Salamijem, a nešto kasnije i sa Petrom Orlandićem.

– Salami nije proveo puno vremena sa nama, ali mislim da može da bude dobro pojačanje, samo je potrebno da se sa njim radi. Petar Orlandić je tek stigao, a mislim da je Parker dobro pojačanje, jer se dobro slažemo – prokomentarisao je Jović zimska pojačanja u napadu, a potom se i osvrnuo na drugu fazu priprema.

– Ovaj drugi deo priprema je nešto lakši, smanjili smo malo tempo i više radimo sa loptom nego u Sloveniji, gde je akcenat bio na sticanju snage i kondicije. Mislim da dobro radimo i da napredujemo, fizički smo spremni što se videlo i protiv Metalista, oni su pali u finišu, a mi smo baš tada pojačali gas. Mislim da možemo mnogo da očekujemo u nastavku sezone – smatra Jović.

Jović je prebrodio prvih šest meseci igranja za prvi tim. Sa ove distance, tih šest meseci mu mnogo znači.

– Svakako da je lakše sad igrati nakon jedne odigrane polusezone. Navijači mogu da očekuju bolje partije od mene, mislim da ću bolje odigrati. Fizički sam se dobro spremio, što nije bio slučaj jesenas. Nastaviću da radim na realizaciji i kada se vratimo u Beograd, kako bih dao što više golova. Minimalno pet (smeh), ali koliko god da dam, biće dobro, samo da dam jedan početni, pa ćemo da vidimo za dalje. Imao sam priliku i protiv Metalista u 90. minutu, pokušao sam da iznenadim golmana, ali nisam uspeo – rekao je Jović.