Jović: Želimo da iskoristimo lošu formu Partizana, mnogo mi znači gol protiv Vojvodine

Talentovani fudbaler Crvene zvezde Luka Jović rekao je da njegova ekipa igra sve bolje i dodao da će pokušati da iskoriste to što je Partizan u prolećni deo Superlige ušao oslabljen.

 

– Igramo bolje, i možda se i ponavljamo, ali jedan od glavnih razloga je taj što smo pripreme odradili zajedno. To se pokazuje i na terenu, postižemo više golova. Naš večiti rival je u sezonu ušao oslabljen, i mi tražimo svoju šansu da to iskoristimo. Ako je dočekamo, sigurno ćemo je iskoristiti – rekao je Jović za sajt kluba.

Zvezda je druga na tabeli sa 39 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Partizana. Crno-beli su prolećni deo šampionata počeli sa šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, ali su u prva dva kola odigrali nerešeno sa Voždovcem i Radničkim iz Niša.

I izabranici Nenada Lalatovića su prolećni deo počeli remijem sa niškim Radničkim, ali su potom vezali dve pobede. Posle trijumfa nad Jagodinom u gostima sa 3:2, u 18. kolu, prošlog vikenda, pobedili su Vojvodinu sa 3:0.

– Rezultat jeste ubedljiv, ali utakmica je bila jako teška. Pre svega u trkačkom smislu, mnogo smo pretrčali, a ni fudbaleri Vojvodine nisu zaostajali, naprotiv, terali su nas da budemo agresivni i pokretljivi. Nakon našeg prvog gola, imali su veći posed lopte i svaka ‘ničija’ je pripala njima, to nam je svakako remetilo igru. U drugom poluvremenu smo preuzeli konce igre u svoje ruke i uspešno smo priveli utakmicu kraju – kazao je Jović.

Mladi napadač je za prvi tim Zvezde debitovao na kraju prošle sezone i to baš protiv Vojvodine u Novom Sadu. On je na tom meču postigao gol i postao najmlađi strelac u istoriji crveno-belih. Mrežu Novosađana zatresao je i na stadionu “Rajko Mitić”.

– Tako se namestilo, da baš protiv Vojvodine budem efikasan. Nije mi bitan protivnik, uvek želim da tresem mrežu. Mnogo mi znači ovaj gol, ni posle utakmice nisam mogao da opišem koliko mi znači, ne mogu ni sada. Katai mi je poslao fenomenalnu loptu i uspeo sam da pogodim bliži ugao, kako sam i želeo – naveo je Jović.

Crvena zvezda u 19. kolu Superlige Srbije igra protiv Spartaka u Subotici.