Jovović: Značaj utakmice sa Partizanom dodatno podgreva atmosferu

Trener košarkaša podgoričke Budućnosti Igor Jovović rekao je da bi bilo šteta da njegova ekipa u poslednjem kolu regularnog dela Jadranske lige izgubi drugu poziciju na tebeli koju drži cele sezone.

 

foto: kkbuducnost.me

Budućnost u nedelju dočekuje Partizan u poslednjem, 26. kolu Jadranske lige i taj meč će odlučiti ko će od te dve ekipe biti drugi na tabeli pred početak plej-ofa i imati prednost domaćeg terena u doigravanju.

Zna se da su i u prošlosti derbiji sa Partizanom uvek izazivali veliko interesovanje javnosti. Sada i značaj utakmice dodatno podgreva atmosferu. Međutim, siguran sam da ćemo znati da se prilagodimo. Kroz sezonu smo prošli kroz dosta stresnih situacija i verujem da nas je to pripremilo da ne podlegnemo pritisku – rekao je Jovović.

Trener je naveo da Partizan uvek teži najvišim ciljevima.

– I kada im nije išlo i kada su bili u nezavidnoj situaciji znalo se da će se oni podići. U međuvremenu su se pojačavali, brusili formu i nanizali 12 vezanih pobeda, što dovoljno govori o njihovoj snazi – dodao je Jovović.

I pored toga, on veruje u pobedu protiv Partizana, kojim bi njegova ekipa zadržala drugu poziciju.

– Dobro ćemo se pripremiti za meč. Prvi u Pioniru smo odigrali kvalitetno, bili smo disciplinovani, vodili i sa 17 poena razlike. Sigurno je da će sada utakmica biti potpuno drugačija. Naš cilj je da se predstavimo u najboljem svetlu i da ponovo savladamo velikog rivala – kazao je Jovović.

Meč Budućnosti i Partizana igra se u nedelju od 19.00.