JSD Partizan proslavilo 69 godina postojanja: Najuspešniji sportisti Stjepanović i Arsovićeva

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je 69 godina od osnivanja na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Na ceremoniji proslave koja je organizovana dan ranije, proglašeni su najbolji pojedinci i ekipe u ovoj godini.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan osnovano je 4. oktobra 1945. godine.

Za najuspešnijeg sportistu proglašen je plivač Velimir Stjepanović, osvajač dve zlatne medalje na prvenstvu Evrope u Berlinu.

U ženskoj konkurenciji najbolja reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, član tima koji je na EP u Moskvi osvojio ekipno zlato vazdušnom puškom i srebro u pojedinačnoj konkurenciji, a prva je od srpskih sportista obezbedila obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Košarkaški klub Partizan najbolja je muška seniorska ekipa Sportskog društva, a u konkurenciji žena priznanje su zaslužile odbojkašice ‘crno-belih’.

Njuspešniji trener je Dragan Donević iz streljačkog kluba, dok je nagrada „Milan Gale Muškatirović” za najperspektivnijeg sportistu pripala atletičaru Milošu Raoviću.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić istakao je da su sportisti i treneri uprkos teškoj finansijskoj situaciji pronašli recept za postizanje dobrih rezultata.

– Sami smo kao brod koji plovi sa kapetanima pokušavajući da se vrati u mirnu luku. Nikad nismo bili u težoj finansijskoj situaciji, ali pokazali smo da uprkos tome jedino Partizan vredi u Srbiji. Moramo da nastavimo da se borimo i pomažemo jedni drugima. Neka živi naša ‘crno-bela’ porodica, neka žive naši sampioni – rekao je Đurić.

U konkurenciji juniora nagrade su dobili odbojkašica Tijana Bošković i vaterpolista Ognjen Srojanović, dok su u konkurenciji pionira nagrađeni rukometaš Nikola Ivanović i članica biciklističkog kluba Neda Opačić.

Posebna priznanja za osvojene medalje na velikim takmičenjima dobili su vaterpolo reprezentativci Dušan Mandić i Miloš Ćuk, karatisti Ivan Čomagić i Aleksandra Janković, veslač Mateja Jošić, košarkaš Vanja Marinković i mladi vaterpolisti Gavril Subotić, Draško Gogov, Mateja Asanović, Mihajlo Repanović, Nikola Radulović, Ognjen Stojanović, Marko Manojlović i Nikola Jakšić za osvojenu zlatnu medalju na EP za juniore u Gruziji.