JSL: Crvena zvezda dočekuje Čukarički, Partizan gostuje Spartaku, Vojvodina sa Donjim Sremom

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u subotu na svom stadionu Čukarički u derbi utakmici 12. kola Superlige Srbije, dok će Partizan gostovati Spartaku u Subotici.

Drugoplasirana Zvezda će u subotu na stadionu u Ljutice Bogdana od 18 časova dočekati četvrtoplasirani Čukarički, koji i ove sezone beleži dobre rezultate u domaćem prvenstvu.

Crveno-beli su u prethodom kolu savladali Rad na Vračaru, pa su tako zabeležili drugi uzastopni trijumf posle poraza u „večitom” derbiju od Partizana, dok je Čukarički u seriji dobrih rezultata.

Ekipa Vladana Milojevića je vezala tri pobede, s gol razlikom 9:1, pa tako s mnogo motiva i dobrom raspoloženju ulaze u meč sa aktulenim šampionom Srbije.

Lider prvenstva Partizan posle poraza u Istanbulu od Bešiktaša i eliminacije iz Lige Evropa, ide na megdan Spartaku, koji u poslednje četiri utakmice nije zabeležio pobedu.

Crno-beli su u prethodnom kolu, pobedom nad Vojvodiniom, okončali seriju loših rezultata, ali bi eliminacija iz Lige Evropa i zamor od velikog broja utakmica i putovanja mogao da utiče na ekipu Marka Nikolića.

Spartak će u nedelju na svom stadionu od 13 časova dočekati Partizan.

Novosadska Vojvodina će se u subotu od 18 časova na stadionu Karađorđe sastati sa Donjim Sremom, koji je vezao četiri poraza.

Petoplasirani Novi Pazar će takođe u subotu od 17 časova dočekati Borac iz Čacka, dok će se u istom terminu sastati Jagodina i Rad. Od 13 časova i 30 minuta u Lučanima će se sastati Mladost i Radnički 1923, dok će u Kruševcu Napredak ugostiti Voždovac, a poslednji meč subotnjeg programa 12. kola JSL odigraće Radnički iz Niša i OFK Beograd.

Parovi 12. kola Superlige Srbije:
Mladost Lučani – Radnički Kragujevac (13.30)
Napredak – Voždovac (13.30)
Jagodina – Rad (13.30)
Novi Pazar – Borac (17.00)
Crvena zvezda – Čukarički (18.00)
Vojvodina – Donji Srem (18.00)
Radnički Niš – OFK Beograd (19.00).

nedelja: Spartak – Partizan (13.00)