JSL: Deca Partizana presudila i na Vračaru, crno-beli rutinski protiv OFK Beograda – 3:1

Fudbaleri Partizana rutinski su savladali OFK Beograd sa 3:1 (1:0) u okviru 22. kola Jelen Super lige.

 

Zbog vaskršnjih praznika 22. kolo Superlige Srbije bilo je podeljeno, četiri meča su već odigrana u četvrtak.

Crvena zvezda je sa 3:1 pobedila Borac, dok su na preostale tri utakmice viđena ukupno tri gola. Radnički iz Niša je pobedio Spartak sa 1:0, istim rezultatom Napredak je bio bolji od Vojvodine, dok su Radnički 1923 i Donji Srem igrali bez golova. Fudbaleri Novog Pazara slavili su na gostovanju Jagodini sa 3:1, dok je Mladost u Lučanima savladala Voždovac – 3:2.

Jelen Superliga Srbije – 22. kolo rezultat:
Jagodina – Novi Pazar 1:3
Mladost – Voždovac 3:2
Čukarički – Rad 18.00
četvrtak, 9. april:
Radnički 1923 – Donji Srem 0:0
Radnički Niš – Spartak 1:0
Crvena zvezda – Borac 3:1
Vojvodina – Napredak 0:1
OFK BEOGRAD – PARTIZAN 1:3
Stadion Obilića. Sudije: Vlado Glođović, Uroš Stojković, Srđan Kaurin. Strelci: A. Živković 16, 50. minut – 2:0, Šaponjić 63. minut – 3:0. Zarubica 85. minut – 3:1.
OFK BEOGRAD: Čupić, Aksentijević, Savić, Liščević, Antonov, Zdjelar, Gajić, M. Janković, Paločević, Dražić, Jovanović.
PARTIZAN: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov,  Drinčić, A. Živković, Babović, S. Ilić, Grbić, Kojić.

Utakmica se zbog epiteta meča visokog rizika igrala na stadionu Obilića na Vračaru umesto na Omladinsklm stadionu na Staroj Karaburmi. Iz tog razloga navijači OFK Beograda, poznatiji pod popularnim imenom ,,Plava unija” nisu prisustvovali meču, kako bi skrenuli pažnju na činjenicu da objekat Omladinskog stadiona propada već godinama. ,,Plava unija” je zamolila FK Partizan da objavi njihov proglas u kome se između ostalog kaže:

Ovo je isključivo inicijativa naše navijačke grupe, kao građana ovog grada i Srbije, ne možemo da se pomirimo da stadion sa tolikom tradicijom bude napušten od svih nadležnih. Zato Vas molimo da se solidarišete sa nama jer mislimo da je to ljudski i da prihvatite da Vaši igrači, zajedno sa našim pre utakmice na centru igrališta rašire parolu sledeće sadržine – REŠENJE ZA OMLADINAC – HITNO i time pomognete da se skrene pažnja nadležnih da se nađe model po kome bi se ovo katastrofalno stanje resilo.

Prvo poluvreme:

Oba tima su žustro otvorili utakmicu. Već u četvrtom minutu, Partizan je pokušao da pripreti. Drinčić je ubacio loptu u kazneni iz slobodnjaka, Volkov je sprovodi glavom, ali je golman Čupić bio brži od mladog Šaponjića i uhvatio je loptu.

Ubrzo je usledila velika šansa za „Romantičare”. Potpuno sam na pet metara od gola pred Živkovićem je bio Gajić (posle odličnog duplog pasa). Ipak čuvar mreže crno-belih je odlično odbranio i spasio čist pogodak. OFK-a se oslobodila početnog pritiska gostujućeg tima, i sve više ugrožavala gol Partizana.

U dobroj šansi, u 12. minutu, našli su se crno-beli. Volkov je ubacio loptu na peterac, Čupić je skočio, ali ispustio je loptu. Najbliži je bio Šaponjić, međutim sudija je svirao faul, pa je akcija Partizana prekinuta.

Promašena prilika na početku koštala je domaćina u 16. minutu, kada su crno-beli stigli do vođstva. Andrija Živković je odlično prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i vrhom kompačke loptu poslao pored istrčalog Supića – 1:0.

Posle pogotka mladog Živkovića igra se razvila sa obe strane. OFK-a je pretila, Partizan uzvraćao. Gledali smo ofanzivan meč, brz i dinamičan. Iako su crno-beli do kraja prvog poluvremena imali ogromnu inicijativu da udvostruče prednost, rezultat se do odlaska na odmor nije menjao.

 

Drugo poluvreme:

Domaćin je ofanzivnije započeo drugi deo utakmice, ali je Partizan bio mudriji i već na početku imao vođstvo od 2:0.

Akcija je potekla iz fantastične kontre. Šaponjić je “oteo” loptu, bio je i fauliran na centru, ali je sudija pustio prednost. Brašanac je pobegao, ušao sam u kazneni prostor i loptu bukvalno “servirao” mladom Živkoviću, koji dolazi do svog drugog pogotka – 2:0. 

Dejan Đurđević odmah je reagovao sa dve izmene, ali ni to nije donelo nikakvu promenu na terenu, pa je Partizan uskoro stigao i do trećeg pogotka – tako praktično rešivši pitanje pobednika već u 63. minutu.

Ovoga puta su crno-beli stigli do gol šanse posle greške Jankovića na sredini terena. Šaponjić je izašao sam ispred Čupića, golman „Romantičara” zaustavio je prvi pokušaj mladog napadača, ali nije uspeo da ga zaustavi drugi put, pa je Šaponjić postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji u Jelen Superligi – 3:0.

Do kraja su „Romantičari” uspeli da ublaže poraz. Gol za OFK Beograd postigao je Zarubica. Pogrešio je Bandalovski, dao je loptu u noge rezervistu domaćeg tima, kome nije bilo teško da savlada golmana Živka Živkovića – 3:1.