JSL: Donji Srem ispao, Spartak slavio na Banjici, Vojvodina preko Brda u Evropu!

I Čukarički i Vojvodina imali su svoju računicu pred derbi meč 29. kola Jelen Super lige. Brđani su želeli da nastave poteru za drugim mestom na kojem je Crvena zvezda, dok su se Novosađani borili za izlazak u Evropu

 

U prvom poluvremenu je viđen dobar fudbal, Čukarički nije iskoristio svoje šanse, ali Vojvodina jeste. I to pred kraj prvog dela igre, u 43. minutu, Ćurko je odlično centrirao sa desne strane, a Gaćinović je sproveo loptu u mrežu domaćih.

Donji Srem je vodio još jednu bitku protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ovoga puta na domaćem terenu protiv Napretka. I nije dobro počelo po Pećinčane, koji su gol primili već u šestom minutu.

Rezultati: 

Čukarički – Vojvodina 0:1

(Gaćinović 43)

Donji Srem – Napredak 1:2

(Stanisavljević 63. jedanaesterac – Urošević 6, Lemajić 54. jedanaesterac)

Voždovac – Borac 1:0

(Adamović 60)

Mladost – Radnički Niš 1:0

(Gavrić 65)

OFK Beograd – Crvena zvezda 2:4

(Zarubica 55, Cuckić 58 – Lazović 35, 65, Orlandić 51, Savićević 90)

Partizan – Novi Pazar 1:1

(Šaponjić 42 – Pavlović 19)

Rad – Spartak 0:1

(Milić 55)

Radnički 1923 – Jagodina 0:0

Kruševljani su u petom minutu imali idealnu priliku, posle jedanaesterca koji je skrivio Lakićević-Pešić, posle igranja rukom u svom šesnaestercu. Ali, udarac Vučetića sa bele tačke zaustavio je Belić, koji je poslao loptu u korner.

Ipak, posle novog prekida gosti su poveli. Sada je Vučetić izveo korner, a Urošević je glavom zakucao loptu u mrežu Donjeg Srema.

U 55. minutu Lakićević-Pešić je skrivio i drugi jedanaesterac! Ovoga puta je defanzivac domaćih srušio Trujića, a Mažić nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Sada je Lemajić bio precizan, Napredak je imao dva gola prednosti.

Nisu se domaći predavali, nisu u tom trenutku ni imali šta da izgube. U 63. minutu golom je nadu vratio Stanisavljević, sa bele tačke. Bio je ovo treći jedanaesterac na meču, prvi za Sremce, posle prekršaja Ndijaea u svom šesnaestercu. 

Spartak je slavio veliki trijumf na Banjici. A nije moralo da bude tako. U 47. minutu Jelić je iznudio jedanaesterac, a najstrožu kaznu nije realizovao Milošević, golman Mirković je odbranio.

Dalo je to krila subotičkim golubovima, koji su samo sedam minuta kasnije poveli, strelac je bio Nemanja Milić.

Voždovac je na korak od opstanka. Ekipa sa Dušanovca je na svom terenu bila bolja od čačanskog Borca, koji je i dalje ugrožen, posebno zbog činjenice da im u poslednjem kolu u goste dolazi šampion Partizan.

Na krovu Tržnog centra Voždovac je poveo u 60. minut, Adamović je opalio po lopti sa 20 metara, a Bajić je paradom samo ulepšao gol.

Meč bez većeg rezultatskog značaja igran je u Lučanima, gde je Mladost slavila trijumf protiv niškog Radničkog. Strelac jedinog pogotka bio je Nebojša Gavrić u 65. minutu, i to makazicama!

Golova nije bilo jedino na „Čika Dači”, gde je kragujevački Radnički odigrao pošteno protiv Jagodine, koja će strepeti do kraja šampionata.