JSL: Donji Srem šokirao Novi Sad, tim iz Pećinaca savladao Vojvodinu

Fudbaleri Vojvodine polako gube korak za Partizanom, doživeli su neočekivan poraz na svom Karađorđu od Donjeg Srema 3:2 (1:0).

Vojvodina je dva puta stizala prednost gostiju, ali je ipak kapitulirala pogotkom Đure Zeca 15-ak minuta pre kraja meča.

Tako su Novosađani doživeli drugi uzastopni poraz, nakon Humske 1, te već treći put u poslednja četiri kola ostali bez pobede.

Vojvodina ima tri boda manje od lidera Partizana, koji su nedelju gostuje Spartaku u Subotici. Donji Srem je slavio nakon četiri uzatopna poraza i udaljio se od zone ispadanja.

Gosti su poveli pet minuta pre kraja poluvremena preko Dina Šarca, ali je već u prvom minutu nastavka meča izjednačio Mijat Gaćinović, posle asistencije Milka Novakovića.

Pola sata pre kraja Aleksandar Stanosavljević donosi novo vođstvo timu iz Pećinaca, ali deset minuta kasnije Lazar Veselinović realizuje penal za novo izjednačenje.

Ipak, u 77. minutu Zec je treći put savladao Vanju-Milinković Savića za konačno razočaranje domaćih navijača.

U subotu je veliki kiks napravila i Crvena zvezda koja je osvojila samo bod protiv Čukaričkog, iako su gosti više od sat vremena imali igrača manje.