JSL: Goleada u Lučanima, Čuka podelila bodove sa Borcem, Rad siguran protiv Voždovca

Fudbaleri Čukaričkog prekinuli su niz od četiri pobede odigravši 1:1 sa Borcem na svom stadionu u 18. kolu Jelen Superlige. U ostalim mečevima Rad je kod kuće savladao Voždovac (2:0), Radnički i Novi Pazar su podelili bodove, dok smo u Lučanima gledali pravo goleadu, pošto je Mladost bila uspešnija od Spartaka sa 3:2.

Domaća Mladost umalo je ispustila tri gola prednosti, ali je uspela da savlada subotički Spartak sa 3:2.

Rezultati odigranih utakmica

18. kola fudbalske Super lige Srbije:

Čukarički – Borac 1:1
(Matić 51 – Derić 67)

Mladost – Spartak 3:2
(Frajdej 8, 26, 59(p) – Ivanović 76, 81)

Rad – Voždovac 2:0
(Veselinović 56, Simić 93)

Radnički 1923 – Novi Pazar 1:1
(Milovanović 3 – Radivojević 78)

Radnički Niš – Jagodina 1:0
(Popara 5)

(17.00) Doni Srem – Partizan
(18.00) Crvena zvezda – Vojvodina

Nedelja:
(14.30) OFK Beograd Napredak 

Pobedu minimalnim rezultatom ostvario je na svom stadionu niški Radnički protiv Vojvodine, a Rad je u komšijskom derbiju sa 2:0 savladao Voždovac. U Kragujevcu su Radnički i Novi Pazar podelili bodove odigravši 1:1.

Borac je uspešno odolevao napadima Čukaričkog tokom prvog poluvremena, ali je odbrana Čačana popustila u 51. minutu kada su domaći poveli golom Matića. Međutim, Borac postiže pogodak u 67. minutu preko Derića i osvaja važan bod u borbi za opstanak. Čukarički se sa 35 bodova nalazi na trećem mestu na tabeli.

Mladost je u Lučanima imala tri gola prednosti zahvaljujući raspoloženom Frajdeju. Kada se činilo da će domaći lako stići do sva tri boda Subotičani unose neizvesnost u meč preko Ivanovića koji postiže dva pogotka u pet minuta. Ipak, Mladost je uspela da sačuva prednost i stigne do šeste pobede u sezoni.

Bodove su u Kragujevcu podelili Radnički i Novi Pazar. Domaći su poveli već u trećem minutu golom Milovanovića, a bod svojoj ekipi donosi Radivojević u 78. minutu.

Pobedu niškom Radničkom na svom stadionu nad Jagodinom doneo je Popara, a tri boda upisao je Rad protiv Voždovca golovima Veselinovića i Simića.