JSL: ‘Građevinari’ iznenadili Jagodince, Novi Pazar i Borac podelili bodove

U druga dva meča 12. kola Jelen Superlige Srbije, Rad je slavio 2:0 u Jagodini, dok su Novi Pazar i Borac igrali 2:2.

Rad je pogocima Nikole Raspopovića i Slavka Perovića iznenadili Jagodince i prekinuli seriju od tri meča bez pobede.

Borac je ispustio pobedu u Novom Pazaru, Slaviša Stojanović je već u prvih deset minuta doneo dva gola prednosti Čačanima, ali su Miloš Tintor i sjajni Admir Kecap spasili bod za domaćina.

Novi Pazar je okončao seriju od tri pobede pa sa 20 bodova gubi korak za mestom u Ligi Evrope. Rad je pobegao od zone ispadanja, kao i Boraca koji je propustio veliku šansu da slavi posle pet neuspešnih kola. Jagodina je, poput NP zaustavljena u naletu, pa je sada bliža zoni ispadanja nego godnjem delu tabele.

Rad je poveo u drugom minutu, a strelac je bio Nikola Raspopović, posle kornera koji je izveo Nikola Rodić.

Jagodina je tek u drugom delu prvog poluvremena uspela da uspostavi inicijativu, ali nije uspela da postigne gol, dok je Rad s druge strane imao nekoliko situacija pred golom Anđelka Đuričića.

U 63. minutu jagodina je ostala sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Nikola Arsenijević dobio direktan crveni karton zbog oštrog prekršaja nad jednim igračem Rada.

Gosti iz Beograda su iskoristili brojčanu nadmoć na terenu i 72. minutu postigli drugi gol, ujedno i poslednji. Aleksandar Simić je uposlio Perovića koji postavlja konačan rezultat.

U drugom meču igranom od 17.00 sati, nije bilo pobednika, iako je Borac imao dva gola prednosti protiv Novog Pazara.

Izuzetno dobar početak imala je čačanksa ekipa na gostovanju u Novom Pazaru, pošto su već posle 10 minuta vodili s 2:0. Dve loše intervencije odbrane Novog Pazara koštale su ih dva primljena gola.

Oba gola postigao je Saša Stojanović. On se prvi put upisao u listu strelaca u petom minutu, a četiri minuta kasnije povisio je na 2:0.

Ipak Novi Pazar je uspeo na kraju da izbori bod. U 39. minutu je Miloš Tintor, posle jednog kornera, smanji zaostatak, da bi Admir Kecap u 68.

Ranije u subotu Voždovac je podbedio Napredak u gostima u Kruševcu, dok su u Lučanima Mladost i Radnički 1923 grali nerešeno, bez golova.