JSL: Jagodina ‘razbila’ Vojvodinu, Novi Pazar ubedljiv na Karaburmi, Čukarički ne koristi kiks Novosađana

Fudbaleri Jagodine pobedili su u Novom Sadu ekipu Vojvodine sa ubedljivih 4:1 u 19. kolu Super lige Srbije, dok je Novi Pazar savladao OFK Beograd sa 3:1, i tako upisao prvu pobedu posle sedam kola.

 

Rezultati:

Borac – Radnički 1923 2:0 (1:0)
Napredak – Mladost 1:1 (1:0)
Novi Pazar – OFK Beograd 3:1 (1:0)
Vojvodina – Jagodina 1:4 (1:3)
Donji Srem – Radnički Niš 0:0

Voždovac – Čukarički 0:0

Jagodina je odlično počela derbi kola u Novom Sadu i povela je posle samo tri minuta igre. Danijel Gašić bio je najviši u skoku posle kornera i poslao je glavom loptu u mrežu domaćin sa sedam-osam metara.

Samo osam minuta kasnije Vojvodina je uzvratila. Mirko Ivanić je prošao po levoj strani, ušao je u kazneni prostor, gde je pronašao Jovana Stojanovića, kojem nije bilo teško da savlada golmana Nikolu Perića.

U 15. minutu Mile Savković je ponovo doveo goste u vođstvo. Savković je sam istrčao ispred golmana Kordića, izbacio ga iz igre i lako pogodio praznu mrežu.

U trenucima dok je trajala inicijativa Vojvodine, Jagodina je udvostručila prednost. Gol za 1:3 postigao je Miloš Lepović u 41. minutu udarcem sa šesnaest metara. Konačanih 4:1 za Jagodinu postavio je Dušan Martinović u 68. minutu.

Igrači Novog Pazara su pred praznim tribinama upisali prvu pobedu posle sedam kola, savladavši OFK Beograd sa 3:1.

Domaći igrači su bolju igru u prvom poluvremenu materijalizovali u 33. minutu golom Miroljuba Kostića.

Već na startu drugog dela igre, u 53. minutu, OFK Beograd je izjednačio iz jedanaesterca, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Ivica Jovanović. Međutim, već u narednom minutu Novi Pazar je ponovo stekao prednost preko Predraga Pavlovića, koji je lepo šutirao sa ivice šesnaesterca.

Pitanje pobednika u ovom meču rešio je Vladimir Radivojević, koji je u 63. minutu natrčao na odbijenu loptu golmana Čupića i sproveo je u mrežu.

Napredak iz Kruševca i Mladostiiz Lučana odigrali su nerešeno 1:1.

Napredak je na svom terenu imao blagu inicijativu u prvom poluvremenu, što je i rezultiralo vođstvom od 1:0. Strelac je bio Srđan Dimitrov u 20. minutu. Dimitrov se najbolje snašsao posle gužve u šesnaestercu i sa desetak metara savladao golmana gostiju.

Kada je izgledalo da će domaća ekipa osvojiti sva tri boda, Jevgen Pavlov je doneo izjednačenje i bod Mladosti dva minuta pre kraja meča.

Fudbaleri čačanskog Borca su pobedili Radnički iz Kragujevca sa 2:0, a golove su postigli Ognjen Ožegović u 38. i Đuro Zec u drugom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Čukarički nije uspeo da iskoristi poraz Vojvodine i odmakne Novosađanima još više na tabeli, pošto je upisao i drugi remi zaredom. Posle remija sa Borcem, beogradski tim je danas odigrao 0:0 s gradskim rivalom Voždovcem.

Golova nije bilo ni na meču između Donjeg Srema i Radničkog iz Niša.