JSL: Milinković debituje na klupi Partizana, Zvezda pred praznim tribinama u Pazaru, Čuka protiv Sremaca

Fudbaleri Partizana dočekaće u suubotu Radnički 1923 u 21. kolu Super lige Srbije, a na klupi crno-belih debitovaće novi trener Zoran Milinković.

 

Partizan je tokom reprezentativne pauze otpustio Marka Nikolića, na čije je mesto došao Milinković, koji je u dosadašnjem delu sezone vodio Voždovac, ekipu koja se bori za opstanak.

Klub iz Humske posle 20 odigranih utakmica ima 47 bodova i protiv poslednjeplasiranog Radničkom imaće dobru priliku da zadrži ili uveća prednost nad “večitim” rivalom Crvenom zvezdom.

Duel Partizana i Radničkog 1923 zakazan je za 18.00, a Zvezda će dva i po sata ranije u derbiju kola gostovati Novom Pazaru.

Aktuelni šampion Zvezda ima 45 bodova, dva manje od Partizana i pokušaće da bar do duela “večitog” rivala preuzme lidersku poziciju na tabeli srpskog prvenstva. Pazar je na petom mestu sa 30.

Utakmica u Novom Pazaru igraće se pred praznim tribinama zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije. Stadion domaćina je zatvoren za publiku zbog incidenata na susretu sa Partizanom tokom jesenjeg dela sezone. Sve ostale utakmice počeće u 15.30, osim duela u Subotici, u kojem će se od 14.00 sastati domaći Spartak i Vojvodina.

Vojvodina ima 34 boda i do kraja prvenstva će voditi veliku borbu sa Čukaričkim, koji ima tri boda više, za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Trećeplasirani Čukarički će gostovati Donjem Sremu u Pećincima, gde će probati da zabeleži prvu pobedu posle tri vezane utakmice u kojima je igrao nerešeno.

Voždovac će, predvođen novim trenerom Bratislavom Živkovićem, u malom gradskom derbiju dočekati OFK Beograd. Domaćin je sa 18 bodova pretposlednji na tabeli i eventualna pobeda bi mu mnogo značila u borbi za opstanak.

Ekipa Radničkog iz Niša, koja je mesto iznad sa bodom više, gostovaće Radu na Banjici, dok će Borac u Čačku igrati protiv Mladosti iz Lučana, u takođe važnoj utakmici u borbi za opstanak. Osmoplasirana Jagodina pokušaće da se stabilizuje i konačno počne da osvaja bodove na gostovanju Napretku u Kruševcu.

Jelen Superliga, 21. kolo:

Subota:

14:00 Spartak – Vojvodina
15:30 Borac – Mladost
15:30 Donji Srem – Čukarički
15:30 Napredak – Jagodina
15:30 Novi Pazar – Crvena zvezda
15:30 Rad – Radnički N.
15:30 Voždovac – OFK Beograd
18:00 Partizan – Radnički 1923