JSL: Novi Pazar siguran u Lučanima, OFK-a posle drame do tri boda, Rad lako sa Donjim Sremom

Pobede u mečevima 20. kola Jelen Superlige, koji su se igrali u terminu od 14 časova i 30 minuta, ostvarili su Novi Pazar, OFK Beograd, Rad i Radnički 1923.

 

Rezultati:

Mladost – Novi Pazar 1:3

OFK Beograd – Borac 1:0

Rad  – Donji Srem 2:0

Radnički 1923 – Voždovac 2:1

17.00 Radnički Niš – Vojvodina

18.00 Crvena zvezda – Napredak

Nedelja:

14.30 Jagodina – Spartak

17.00 Čukarički – Partizan

Kragujevčani su savladali Voždovac 2:1 i vratili se u borbu za opstanak u Superligi, jer deset kola pre kraja imaju četiri boda manje upravo od „Zmajeva” i niškog Radničkog.

Novi Pazar je slavio u gostima, nadigrao je Mladost 3:1, Rad je sa 2:0 pobedio Donji Srem, dok je OFK Beograd minimalnim rezultatom savladao Borac.

Radnički je na zimskoj pauzi već bio prežaljen i viđen u Prvoj ligi, ali je drugom pobedom u poslednjih pet kola vratio nadu u opstanak.

Kragujevčani su pogocima Miljuša i Milovanovića nadigrali direktnog konkurenta u toj borbi Voždovac. „Zmajevi” su u drugom minutu nadoknade vremena ublažili poraz preko Karakljajića.

Novi Pazar je u Lučanima poveo već u petom minutu preko De Matosa, ali je samo sedam minuta kasnije izjednačio Živadinović. U 32. minutu domaćin je izborio penal preko Saše Jovanovića, ali je sudija Robert Kiš Čepego promenio odluku i kaznio igrača Mladosti zbog simulacije.

U završnici prvog poluvremena domaćin je zbog povrede ostao bez svog prvog strelca Patrika Frajdeja, a gosti sredinom drugog dela stižu do druge uzastopne pobede preko Radivojevića i Pavlovića, koji je realizovao penal.

Rad je u drugom poluvremenu slomio Donji Srem i slavio četvrti put u pet prolećnih kola. „Građevinari” su pogocima Miloševića iz penala i autogolom Josimova “pobegli” na deset bodova od zone ispadanja.

Najveća drama viđena je na Karaburmi, gde je OFK Beograd ostvario drugu pobedu u poslednja tri kola. U prvom poluvremenu domaćin je oštećen za penal, jer sudija Trailović nije sankcionisao igranje rukom štopera Čačana, ali pogotkom Liščevića u 12. minutu drugog dela „Romantičari” stižu do tri boda.