JSL: Partizan u Humskoj sa ‘Građevinarima’, Zvezda u Subotici, Čuka protiv Voždovca

Fudbaleri Partizana dočekuju u subotu Rad u derbiju 19. kola Superlige Srbije, dok aktuelni šampion Crvena zvezda gostuje Spartaku u Subotici.

 

Crno-beli će, nakon trijumfa nad Donjim Sremom, protiv Rada pokušati da dođu do prve pobede na svom terenu u prolećnom delu šampionata.

Na klupu Partizana se posle tri meseca suspenzije vraća trener Marko Nikolić, koji je u karijeri bio i šef struke ’Građevinara’.

Rad je u prva tri kola prvenstva Srbije, posle zimske pauze, zabeležio tri trijumfa i to bez primljenog gola, pa tako u dobrom raspoloženju dolaze Partizanu na megdan.

Derbi utakmica između Partizana i Rada igraće se u subotu od 17.00 na stadionu u Humskoj.

Zvezda je nakon remija bez golova sa Radničkim u Nišu vezala dva trijumfa i to nad Jagodinom na gostovanju, a potom i Vojvodinom pred svojim navijačima.

Spartak je u jedinom meču pred svojim navijačima u prolećnom delu šampionata upisao trijumf, dok je na gostovanjima dvaputa poražen. Subotičanima bi, iako su na sredini tabele, mnogo značio i remi u borbi za opstanak u Superligi Srbije.

’Crveno-beli’ su poslednjih godina imali dosta problema na gostovanju Spartaku, a dodatni problem ekipama, zbog lošeg vremena i kiše, mogao bi da bude loš teren u Subotici.

Utakmica zimeđu Spartaka i Crvene zvezde igraće se od 14.30 u Subotici.

U malom gradskom derbiju na Dušanovcu će se sastati Voždovac i Čukarički, koji je prvi pratilac ’večitim’ rivalima. Čukarički je u prethodnom kolu remizirao na svom terenu sa Borcem, te na taj način pomalo izgubio korak za Zvezdom i Partizanom.

Voždovac je, posle startnog remija na stadionu Partizana za liderom prvenstva, upisao dva poraza, pa bi eventualna pobeda ili remi ekipi Zorana Milinkovića mnogo značila u borbi zaopstanak.

Dosta pažnje ovog vikenda privlači i duel u Novom Sadu gde se od 14.00 sastaju Vojvodina i Jagodina.

’Ćurani’ na megdan ’Lalama’ putuju znatno oslabljeni, usled velikog broja bolesnih igrača. Fudbalski klub Jagodina je čak i zatražio od komesara lige da se meč u Novom Sadu odloži.

OFK Beograd je prošlog vikenda na svom terenu zabeležio prvu pobedu u nastavku šampionata protiv Napretka iz Kruševca, a u subotu će od 14.00 gostovati Novom Pazaru, koji još uvek ne zna za trijumf ovog proleća.

Napredak će dočekati Mladost iz Lučana, čanski Borac ugostiće Radnički 1923, dok Radnički iz Niša ide na megdan Donjem Sremu u Pećince. Ovi mečevi igraće se od 14.00.

Raspored 19. kola Superlige:

Subota:
14.00 Borac Čačak – Radnički Kragujevac
14.00 Donji Srem – Radnicki Niš
14.00 Napredak – Mladost
14.00 Novi Pazar – OFK Beograd
14.00 Vojvodina – Jagodina
14.00 Voždovac – Čukarički
14.30 Spartak – Crvena zvezda
17.00 Partizan – Rad