JSL: Šampion ređa pobede, Lazović i Rajković srušili Napredak

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak na svom terenu sa 1:0 u okviru 20. kola Jelen Superlige Srbije, a junak trijumfa bio je Darko Lazović.

 

Jedini gol na utakmici postigao je upravo Lazović u 35. minutu i tako smanjio zaostatak crveno-belih u odnosu na Partizan na samo bod bar do nedelje, kada vodeći tim lige gostuje Čukaričkom.

Zvezda je od samog početka utakmice počela da napada, a prvu priliku imao je Parker u trećem minutu, posle solo prodora, ali je golman Napretka odlično odbranio. ‘Crveno-beli’ posle kornera nisu ozbiljnije pripretili gostima iz Kruševca, a potom je usledila igra na sredini terena.

Iako nije bilo pravih prilika, Zvezda je više napadala, a u 22. minutu Jović je odlično reagovao iz prve i poslao loptu preko gola. Samo dva minuta kasnije, Parker je centaršutem pokušao da pronađe Lazovića, ali je lopta bila previsoka. 

Lazović je u tim trenucima prednjačio u Zvezdinom napadu, a to se posebno pokazalo u 35. minutu, kada je doveo svoj tim u vođstvu. Ristić je izveo korner, lopta se zaustavila u petercu, a Lazić ju je prosledio Lazoviću, koji je sigurno zatresao mrežu Napretka.

Na samom početku drugog poluvremena, Zvezda je imala šansu preko Parkera, ali je golman Napretka bio siguran. U narednim minutima nije bilo pravih prilika, da bi usledila najbolja šansa za Napredak u 59. minutu.

Kruševljani su na sve načine pokušavali da izjednače, sjajnu priliku imao je Luković u 81. minutu, ali je Rajković ponovo bio na pravom mestu, pošto je lopta išla tik ispod prečke.

Do kraja utakmice, Zvezda je kontrolisala igru, a čak je imala i nekoliko dobrih prilika da potvrdi trijumf, ali je odbrana Kruševljana dobro reagovala.