JSL: Zvezda dočekuje Kragujevčane, Partizan gostuje na Banjici

Utakmicama 19. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, lider Crvena zvezda ugostiće u subotu Radnički iz Kragujevca, dok će Partizan u malom gradskom derbiju u nedelju gostovati ekipi Rada.

Crveno-beli se nalaze u seriji pobeda, a u prošlom kolu su na svom terenu ubedljivo savladali kruševački Napredak sa 4:1.
Njihov rival Radnički iz Kragujevca prošlog vikenda na svom terenu je ubedljivo izgubio od Partizana sa 5:0, a juče je ostao i bez trenera Radmila Ivančevića.

Zvezda će, u slučaju pobede, makar na 24 sata povećati prednost na četiri boda u odnosu na drugoplasirani Partizan koji dan kasnije na Vračaru igra meč visokog rizika sa Radom.

Čini se da crno-beli polako dižu formu, posle uvodnog prolećnog remija sa Novim Pazarom, a ni “građevinari” nisu u lošoj formi iako se bore za opstanak.
U prošlom kolu ekipa sa Banjice remizirala je 1:1 protiv Radničkog u Nišu.

Najprijatnije iznenađenje šampionata, ekipa Čukaričkog u derbiju kola gostuje direktnom konkurentu u borbi za treće mesto, novosadskoj Vojvodini.
“Lale” su u prošlom kolu remizirale protiv Spartaka, dok je Čukarički slavio u duelu sa OFK Beogradom.

“Romantičari” će u ovom kolu ugostiti Novi Pazar u pokušaju da dođu do prve prolećne pobede. Novopazarci igraju relativno dobro, prošlog vikenda savladali su užičku Slobodu.

Ivanjički Javor grčevito se bori za opstanak u Superligi ove sezone, a sada ga čeka još jedna teška prepreka, duel sa gostujućim Spartakom iz Subotice.

Kruševački Napredak u prošlom kolu se dobro držao tokom većeg dela meča sa Zvezdom, ali nije osvojio bodove. Priliku za popravni imaće u duelu sa još jednim “davljenikom” Donjim Sremom i to na svom stadionu.

Ekipa Slobode u Užicu će dočekati niški Radnički koji je ostao bez trenera Dragoljuba Bekvalca, dok će Jagodina ugostiti beogradski Voždovac.

Parovi 19. kola:
Subota:
Sloboda – Radnički Niš (14.30)
OFK Beograd – Novi Pazar (14.30)
Vojvodina – Čukarički (14.30)
Javor – Spartak (14.30)
Napredak – Donji Srem (16)
Jagodina – Voždovac (17)
Crvena zvezda – Radnički Kragujevac (17)
Nedelja:
Rad – Partizan (14.30)
Tabela: Crvena zvezda 41, Partizan 40, Čukarički 31, Vojvodina 29, Jagodina 28, Novi Pazar 28, Radnički Niš 26, itd.